Opleiding Familieopstellingen

Een verrijking van je leven en verdieping in je werk

Of direct aanmelden

Opleiding Familieopstellingen

Een verrijking van je leven en verdieping in je werk

Merk je dat je ondanks al het werk dat je al hebt gedaan toch telkens tegen dezelfde patronen, belemmeringen en blokkades aan blijft lopen? 

Heb je als als coach/therapeut/begeleider het gevoel hebt dat er nog een laag dieper is waar je (nog) niet bij kunt?

Wil je graag begeleider worden van familieopstellingen, één op één of in groepen?

Heb je het verlangen om je over te geven aan de stroom van het leven?

Of voel je dat familieopstellingen je al langer ‘roept’?

5/5

“Madelon blijft bij de kern, iets wat ik nog niet vaak heb gezien bij andere therapeuten of opstellers. Ze focust op eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht”

– Marlon Dijkhuizen

5/5

“Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!”

– Marye Rietman

5/5

“Madelon is een prachtmens, een autoriteit en iemand die heel goed belichaamt wat ze teacht. Als er een vervolg training komt, of ik zelf weer innerlijk werk wil doen, dan weet ik waar ik heen ga.”

– Namfon Dil

5/5

“Zowel als begeleider als trainer zorgt Madelon voor een veilige setting waarin je in staat wordt gesteld om te vertrouwen op het proces. Naast dat ik ontzettend veel van haar geleerd heb, is ze een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze heeft mij fan gemaakt van deze zuivere manier van werken.”

– Ellen Kok-Schut

Hoe meer je de diepte durft op te zoeken, hoe dieper je het leven kunt ervaren

Deze opleiding geeft je alle handvatten die je nodig hebt om systemisch werk in te zetten in je beroep (of je nu coach/therapeut bent of heel iets anders) én in je dagelijkse leven. 

Onlosmakelijk verbonden met deze opleiding is het aangaan van je eigen innerlijke proces. Het onderzoeken van je schaduwzijden, belemmeringen, blokkades en natuurlijk de belastende patronen uit je eigen familiesysteem. 

Alleen dan kun je systemisch werk ook op een respectvolle, integere en juiste manier toepassen in de praktijk.

Hoe meer jij de diepte durft op te zoeken, hoe dieper je kunt gaan met je cliënten. En hoe dieper jij het leven – en alles wat het je te bieden heeft – kunt ervaren.

Over de trainer

Madelon Alyssa Vermeij (1991) is gepassioneerd begeleider en trainer van familieopstellingen. Met ondertussen meer dan 4 jaar ervaring in het begeleiden van familieopstellingen (en 5 jaar ervaring als begeleider van innerlijke processen) voelde het tijd om dit prachtige ambacht door te geven in de vorm van een opleiding.

Ze is opgeleid tot familie- en organisatieopsteller en systemisch coach bij meerdere instanties, maar grotendeels heeft zij zich laten inspireren door Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk (o.a. bekend van een podcast bij Giel Beelen en heeft o.a. bestseller auteur Els van Steijn opgeleid).

Continu zelfonderzoek doen, haar eigen proces aangaan en haar competenties als opsteller en trainer verbeteren zijn drie belangrijke speerpunten in haar leven.

Zo heeft ze bij Elmer meerdere keren de verdiepende Train de Trainers – De Tao als Leidraad gevolgd en woont ze doorlopend talloze familieopstellingsdagen bij.

Haar manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen en de kracht van eenvoud. Door het veld te laten spreken en simpelweg te volgen wat zich aandient, ontstaan de mooiste en meest rauwe helende bewegingen.

madelon alyssa opleiding familieopstellingen (1)

De weg naar binnen afleggen

De mooiste reis die je in leven kunt maken – en stiekem ook de enige die er daadwerkelijk toe doet – is de reis naar binnen. 

Dit is dan ook niet voor niets een centraal onderdeel van de opleiding.

We zijn ontzettend gewend om vanuit ons hoofd te leven en werken. Door je aandacht telkens weer naar binnen te richten, te zijn met alles wat zich daar aandient, kun je vanuit de wijsheid van je lichaam gaan leven.

Je geeft je dan over aan de innerlijke beweging en de stroom van het leven, waardoor je meer impact maakt met de acties die je onderneemt

Dit is ook de basis van het werken met systemisch werk: van binnen naar buiten.

opleiding familieopstellingen in nijmegen

Wat je allemaal gaat leren

Tijdens deze 16-daagse opleiding komen alle onderdelen van familieopstellingen aan bod waardoor jij een stevige basis hebt om systemisch werk in te zetten in je leven & je werk. Hierbij een korte samenvatting:

familieopstellingen opleiding

Een katalysator voor je innerlijke groei

Naast alles wat je gaat leren, brengt deze opleiding je nog talloze andere prachtige dingen, zoals:

Het is een katalysator voor je innerlijke groei. Het vergroot je zelfinzicht en zelfbewustzijn waardoor jij op een andere – meer open – manier naar het leven gaat kijken.

Je gaat ervaren hoe het is om met het grootste deel van je aandacht in en bij jezelf te blijven, waardoor je van binnen naar buiten gaat leven en met de stroom mee beweegt.

Je voorstellingsvermogen wordt ruimer en oordeel valt weg (naar jezelf en de anderen om je heen), waardoor je lichter en vrijer door het leven zal gaan.

Je gaat de wereld zien vanuit systemisch perspectief, waardoor dagelijkse ‘problemen’ ineens niet zo problematisch meer zijn en je alles om je heen enkel kan waarnemen zoals het is: onbevooroordeelde spiegels naar binnen

Desiree de JongDesiree de Jong
14:38 18 Aug 22
Madelon is absoluut aan te raden; haar aanpak is helder en recht door zee zonder opsmuk en zo effectief. Daarnaast is het gewoon een mooi mens die in het samenwerken naast kennis en inzicht wijsheid en speelsheid brengt. Ik hou ervan!
Pien CentenPien Centen
14:58 17 Aug 22
Als je de moed vindt echt dieper te kijken en voelen moet je bij Madelon zijn. Dit betekent niet dat het altijd ‘gezellig’ is maar wel dat hetgeen aangeraakt mag worden zal gebeuren! Voor mij de weg om mezelf te bevrijden van innerlijke sh*t.
Marlon DijkhuizenMarlon Dijkhuizen
10:07 05 Aug 22
Madelon blijft bij de kern, iets wat ik nog niet vaak heb gezien bij andere therapeuten of opstellers. Ze focust op eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht. Erg verhelderend. Het woord empowerment komt bij me op.
Marye RietmanMarye Rietman
15:26 27 Jul 22
De familieopstelling van Madelon was een bijzondere ervaring! Madelon begeleidt de opstelling vanuit een veilige bedding naar waar de kern van het ‘probleem’ zit. Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!
Maureen Van der MeerMaureen Van der Meer
15:49 14 Jul 22
Ik heb een paar weken geleden een online opstelling gedaan met Madelon. Ze begeleidt je op een hele fijne manier en zorgt daarmee voor een veilige basis om het proces aan te gaan. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik ga in de toekomst zeker nog eens een opstelling bij haar volgen. Aanrader!
Merel van RodijnenMerel van Rodijnen
17:40 06 Jul 22
Een hele mooie online familieopstelling bij Madelon gehad en eerder ook bij een groepsdag en in een 1-1 traject bij haar geweest. Madelon weet goed tot de kern te komen, voelt aan en is altijd direct en eerlijk. In de opstelling voelde ik me veilig en heeft ze me fijn begeleid. Dank je wel voor deze ervaring ❤️
Namfon Dil - CoachingNamfon Dil - Coaching
15:32 26 Jun 22
Ik ben meerdere keren bij Madelon geweest als representant tijdens haar traject. En heb zelfs een keer een vraag mogen inbrengen tijdens 1 van de dagen. Madelon bezig zien en de magie van familieopstellingen ervaren was magisch.Dat zij de Train de Trainer lanceerde dacht ik direct, uhm, dit zou best weleens interessant kunnen zijn. En een mooie praktische aanvulling op het 1 op 1 systemisch coachen wat ik al deed. De 6-daagse training is nu ten einde en ik snak naar meer. Ik ben nog lang niet op het niveau van Madelon maar ben zo blij dat ik familieopstellingen aan mijn toolbox mag toevoegen. Het is puur, rauw en echt. Niet te faken en daarom zo prachtig.Madelon is een prachtmens, een autoriteit en iemand die heel goed belichaamt wat ze teacht. Als er ooit een vervolg training komt, of ik zelf weer innerlijk werk wil doen, dan weet ik waar ik heen ga.
Ellen Kok-SchutEllen Kok-Schut
21:00 24 Jun 22
Bij Madelon heb ik naast een Familieopstelling ook de train de trainer Familieopstellingen gevolgd. Zowel als begeleider als trainer zorgt Madelon voor een veilige setting waarin je in staat wordt gesteld om in je lijf te zakken en te vertrouwen op het proces. Naast dat ik ontzettend veel van haar geleerd heb, is ze een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze heeft mij niet alleen geholpen op mijn innerlijk proces maar mij ook fan gemaakt van deze zuivere manier van werken. Madelon bedankt!
Maai vanSMaai vanS
12:48 07 May 22
Bijna een jaar geleden alweer nam ik de beslissing om voor Madelon als coach te kiezen. Om mijn eigen coachpraktijk vanaf het begin af aan goed neer te zetten, maar vooral was mijn wens ook om mij te begeleiden bij mijn eigen hindernissen. Gek genoeg keek ik er elke keer naar uit om samen met haar richting de pijn te bewegen. Emoties en gevoelens uiten vind ik echt niet makkelijk, maar Madelon begeleidt je zo rustig en vol vertrouwen, dat ik die ruimte durfde te en kon pakken. Alsof ik daarna steeds een stukje lichter de deur uit kon lopen. Inmiddels voel ik me echt zo veel sterker en rustiger in mijn hoofd (waar ik nooit verwacht had dat dat had gekund als wandelend hoofd wat altijd aan stond), sta ik steviger achter mezelf waardoor ik meer overtuigd ben van mijn eigen waarde en zelf keuzes kan (en durf te) maken en kan ik meer ruimte innemen. Nu pas kan ik zien hoe klein, onbelangrijk en onzichtbaar ik mezelf maakte. Mijn traject met Madelon heeft echt enorm veel in beweging gezet. Lieve Madelon, ik heb zo getwijfeld of ik zou instappen, ik had nooit eerder een voor mij zo'n groot bedrag in mezelf geïnvesteerd, doodeng, vond de afstand een ding en de tijd die ik van mijn gezin zou gaan nemen. Het is oprecht de beste keus die ik had kunnen maken! Ik ben je dankbaar voor heel veel!!!
Sam RijsdijkSam Rijsdijk
07:22 26 Apr 22
In juli 2021 heb ik mijn eerste één op één opstelling bij Madelon gehad en dat was door mijn zeer positieve ervaring de eerste van velen. Ik heb meerdere één op één opstellingen en groepsopstellingen gevolgd bij Madelon en ik vind het fantastisch! Het effect van de opstellingen is zo magisch, daar kunnen jaren van therapie niet tegenop. Madelon's aanpak sluit ontzettend bij me aan, ze gaat heel geduldig en liefdevol te werk maar durft je wel te confronteren met de schaduwkanten. Ik raad Madelon absoluut aan als coach en ben haar zelf ontzettend dankbaar voor de liefdevolle begeleiding en alle waardevolle inzichten die ze mij heeft gegeven. De opstellingen hebben oprecht mijn leven in positieve zin veranderd en ik raad iedereen het aan.
Bernice BodifyBernice Bodify
07:34 12 Feb 22
Ik heb bij Madelon een losse familie opstelling gedaan, vond dit super spannend omdat je niet weet wat je te wachten staat. Madelon is echt een lieverd, is duidelijk en to the point.De familie opstelling heeft mij echt wel een beetje overdonderd, omdat er meer los kwam dan ik had verwacht. Madelon heeft mij hier perfect in begeleidt en ben haar hier dankbaar voor! Twijfel je nog? Niet doen gewoon gaan, Madelon is degene die je zoekt!
js_loader

Praktische informatie

Eerst even kennismaken?

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog wel wat vragen hebt over de opleiding of kennis wilt maken met de trainer. Dat mag natuurlijk altijd en is geheel vrijblijvend.

Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen of de opleiding bij je past en mag je alle vragen stellen die je mogelijk nog hebt.

Plan hiernaast eenvoudig zelf je afspraak in met Madelon.

Eerst even kennismaken?

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog wel wat vragen hebt over de opleiding of kennis wilt maken met de trainer. Dat mag natuurlijk altijd en is geheel vrijblijvend.

Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen of de opleiding bij je past en mag je alle vragen stellen die je mogelijk nog hebt.

Plan hiernaast eenvoudig zelf je afspraak in met Madelon.