De wereld als spiegel

De wereld als spiegel

Over de Kolibrie Acadmie

Een logisch gevolg. Zo zou ik (Madelon) het omschrijven. De afgelopen 5 jaar als zelfstandig coach en begeleider van familieopstellingen is mijn passie voor systemisch werk alleen maar toegenomen. 

Stiekem wist ik het eigenlijk al heel lang: dit prachtige werk wil ik doorgeven. Lang voelde het een ver van mijn bed show totdat het ineens helder was, zo’n driekwart jaar geleden.

Dit werk doorgeven deed ik al. Eén op één, tijdens mijn groepsdagen familieopstellingen en zelfs een 6-daagse train de trainers. En zo ontstond de innerlijke beweging tot het opstarten van deze academie en een volwaardige opleiding tot familieopsteller.

Over Madelon Alyssa Vermeij

In 2017 kwam er abrupt een einde aan mijn zorgvuldig opgebouwde identiteit. Een slechte relatie en een burn out veranderde alles.

In één klap was ik niet meer de zorgzame, sterke en ‘ik doe het wel allemaal alleen’ Madelon. Paniekaanvallen, geen druppel energie en mijn zin in het leven was compleet verdwenen.

Beetje voor beetje ben ik laagjes en maskers gaan afpellen. Naar binnen gaan keren. Gaan ontdekken wie Madelon nu eigenlijk is.

Mijn reis begon met coaching en daarna met 2 intensieve NLP opleidingen. En zelfs een keer Ayahuasca. Maar wat mij – keer op keer – het meest heeft gebracht zijn (familie)opstellingen. Wat een magie.

Het niet wegvluchten of bedekken maar aanschouwen van mijn schaduwzijden. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn triggers, emoties en trauma’s. Ik had werkelijk geen keus. Dit is was de enige juiste weg.

Het was en is niet altijd een makkelijke reis, maar wel de allermooiste en meest belonende.

En toen ging ik ondernemen...

Als iets van je vraagt om next level te gaan in je innerlijk proces, nou dan is het ondernemen wel. Mijn god.

Tijdens mijn burn out ontstond het verlangen om iets te gaan doen wat meer voldoening zou brengen. Want dat hele online marketing? Voelde totaal nutteloos.

Dus ik besloot om coach te worden. Zodat ik andere mensen kon helpen (hallo pleaser!). Al snel kwam ik tot de ontdekking dat ik dit niet deed vanuit een zuivere intentie. Ik deed dit omdat het een beter gevoel gaf over mij, en had het niets te maken met een ‘hogere missie’.

Het gevolg? Hoeveel mensen ik ook ‘hielp’, hoe mooie resultaten ik ook haalde, ik voelde geen voldoening. Geen trots. Ik ging steeds meer met tegenzin naar mijn praktijk. Ik voelde dat er iets niet klopte.

Maar wat dan? Ik besloot met een businesscoach aan de slag te gaan om mijn bedrijf weer passend te maken bij mij.

De sleutel? Die lag altijd al in mij

Mijn businesscoach heeft mij knettergoed geholpen op het gebied van strategie en marketing. Handige verkooptechnieken, contentmarketing, de hele reutemeteut.

Er miste alleen één belangrijk ingredient: ik.

Door het ontbreken van zelfbewustzijn, contact met mijn ware zijn en zelfvertrouwen werd ik langzaam een kopie van mijn coach. Mijn eigenheid was nog minder aanwezig in mijn bedrijf.

Ik was het zat om het buiten mezelf te zoeken. Dus ik ging weer terug naar binnen, de diepte in met familieopstellingen.

Nog meer ego. Nog meer laagjes. Nog meer pellen. Totdat ik voelde: maar dít is wat ik wil. Dit is waar ik goed in ben. Dít wil ik uitstralen. En op deze manier.

Op míjn manier. 

Daar kan geen kennis of marketingtruc tegenop.

Wanneer je het van binnenuit laat ontstaan, ontstaat er magie. En dat gun ik jou ook.

Wat mij betreft is er maar één ding werkelijk belangrijk in dit leven. Of je nu onderneemt, niet onderneemt, coacht of heel iets anders doet. Het doet er niet toe:

(Groeien in) zelfbewustzijn.

En daar tijd en geld aan besteden.

De rest is allemaal afleiding.

Pas wanneer jij werkelijk weet wie je bent. Bewust bent van je ego, de (onbewuste) kracht van je familiesysteem en je zuivere innerlijke beweging kun je werkelijk jouw eigen pad gaat volgen. Gaan luisteren naar je (zuivere) intuïtie en kun je een richting bepalen die in lijn is met jou.

Investeringen doen die kloppen. Kennis opdoen waar je werkelijk wat aan hebt. Content maken die helemaal authentiek is. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Dus als je nu denkt: wanneer is het juiste moment om mijn eigen innerlijke proces aan te gaan? Dan is mijn antwoord: nu. Het is werkelijk het enige dat telt.

Thank me later. 

Eigen proces en ontwikkeling op één

Ik begrijp dat innerlijk werk een kwetsbaar proces is, iets wat je niet aan ‘zomaar’ iemand toevertrouwt. Niets is voor mij dan ook belangrijker dan dat ik op een veilige en verantwoorde manier met jouw kwetsbare stukken omga. Mijn eigen innerlijke werk en bijscholing is voor mij dan ook van hoge prioriteit. Alleen dan kun je het ambacht familieopstellingen op een integere en juiste manier inzetten.

Jaarlijks woon ik meerdere opstellingsdagen bij van collega-opstellers of mijn trainer Elmer Hendrix van Instituut voor Systemisch werk (hij heeft o.a. Elst van Steijn van bestseller De Fontein opgeleid), dan wel voor mijn leerervaring en representant, dan wel als vraaginbrenger en mijn eigen ‘innerlijke opschoning’. 

Ook volg ik vrijwel elk jaar een verdiepende training als bijscholing. Hierbij een greep uit de opleidingen die ik heb gevolgd door de jaren heen, of de ervaring die ik heb opgedaan:

Even kennismaken?

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog wel wat vragen hebt over de opleiding of kennis wilt maken met de trainer. Dat mag natuurlijk altijd en is geheel vrijblijvend.

Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen of de opleiding bij je past en mag je alle vragen stellen die je mogelijk nog hebt.

Plan hiernaast eenvoudig zelf je afspraak in met Madelon.

madelon alyssa familieopstellingen

Even kennismaken?

Ik kan mij goed voorstellen dat je nog wel wat vragen hebt over de opleiding of kennis wilt maken met de trainer. Dat mag natuurlijk altijd en is geheel vrijblijvend.

Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen of de opleiding bij je past en mag je alle vragen stellen die je mogelijk nog hebt.

Plan hieronder eenvoudig zelf je afspraak in met Madelon.

madelon alyssa familieopstellingen