familieopstellingen opleiding nijmegen

De verdieping

6-daagse training voor (familie)opstellers
en systemisch coaches

Wei Wu Wei

Het (verder) ontwikkelen van de systemische intuïtie van de begeleider staat gedurende deze 6-daagse training centraal. Wei Wu Wei, afkomstig uit de Tao, is daar mijn inziens diep mee verbonden. 

Wei Wu Wei (doen door niet te doen) gaat over niet handelen. Terughoudend zijn. Aanwezig zijn in en bij jezelf en zakken in verstilling. Ruimte maken zodat iets (spontaan) kan ontstaan. Dan, op exact het juiste moment, handelen. Volledig in lijn met wat de opstelling – of het leven – van je vraagt. 

In deze training gaan we nog dieper ontdekken dat opstellen niet alleen een ambacht is wat je kunt beoefenen, maar een zijnswijze is ten opzichte van het leven.

Lottie Van den BoomenLottie Van den Boomen
23:55 15 Jul 24
Mijn opstelling bij Madelon was een intense, confronterende ervaring, die letterlijk en figuurlijk veel beweging en inzicht heeft gebracht. Madelon, biedt bedding en veiligheid door ook vooraf duidelijk en helder te zijn in haar manier van werken. Ik heb me door wat de opstelling me liet ervaren, soms opgelaten gevoeld, maar Madelon voelde voor mij zonder oordeel en feilloos in haar afstemming. Daarnaast voelde haar manier van ‘aanwezig’ zijn tevens als een anker. Madelon is niet zomaar een opsteller, ze voelt spátzuiver en heeft zich overduidelijk verdiept in een ambacht. Ohja, en ondertussen is ze met haar nuchtere aanwezigheid ook nog regelmatig ontzettend grappig, wat ook heerlijk is in de dynamiek op zo’n dag! Ik ben heel dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen.
Josiene BorgersJosiene Borgers
05:30 27 May 24
Magisch hoe Madelon te werk gaat. Ze werkt met wat er op het moment is. Authentiek en puur. Daardoor transformerend.
gm materagm matera
17:41 22 May 24
Een mega waardevolle 2-daagse gehad. Bijna geen woorden aan te geven wat dit voor mij heeft betekent. Madelon begeleid rustig wat ik erg prettig vond! Daarnaast is de locatie ook echt top!
Lucien KleismanLucien Kleisman
15:12 22 May 24
Fantastische ervaring bij Madelon. Haar wijze van faciliteren zou ik omschrijven als liefdevol en to the point. Ik kom zeker terug.
MaartenMaarten
14:26 25 Mar 24
De workshop ‘Spelen met Systemisch werk’ kan ik absoluut aanraden. Bij Madelon ben je in goede handen! Madelon is kundig en authentiek.
Emmely de VisserEmmely de Visser
06:10 16 Mar 24
Een eendaagse familie opstelling gevolgd bij Madelon. Ik heb het ervaren als een heel waardevolle dag. Ik voelde van te voren veel spanning en weerstand, maar eenmaal op locatie heb ik mezelf direct veilig gevoeld. Madelon zet met haar rustige aanwezigheid en stem een heel veilige en prettige setting neer. Madelon voelt wat er nodig is of gezegd/gezien mag worden en de rest ontstaat. Heel bijzonder en waardevol!
Bo StraatmanBo Straatman
00:37 17 Feb 24
Vorige week een familie opstelling gedaan bij Madelon. Ik mocht een vraag inbrengen. Direct voelde ik me veilig en op m’n gemak. Ik ben van beiden erg onder de indruk, hoe mijn opstelling ging, maar ook met name hoe Madelon deze begeleidde. Dit was zo puur en kundig. In mijn ogen echt een gave. Ik ben dankbaar voor deze dag, het heeft me veel bevestiging gegeven en mooie nieuwe inzichten. Voor mijn gevoel is er weer een laagje afgepeld. 🙏
Anita IJpelaarAnita IJpelaar
12:26 24 Jan 24
Heel open ben ik er ingestapt en kende niemand uit de groep. Het voelde zo vertrouwd. Wat een rust gaat er uit van jou Madelon, je begeleiding en de energie die je uitstraalt. Deze dag heeft mij zoveel gebracht het heeft zoveel losgemaakt. Dankjewel ik kom graag terug.
Jennie PaulJennie Paul
14:52 22 Jan 24
Ik heb afgelopen zomer mijn opleiding familie-opstellingen afgerond bij Madelon. En merk dat mij dit veel heeft gebracht. Ik heb Madelon ervaren als een zeer ervaren familie-opsteller. Ze werkt zuiver en integer. Ze is ook heerlijk nuchter in d’r communicatie. Ze weet precies waar de essentie zit in een opstelling en weet daar met een zachte én duidelijke hand naar toe te bewegen. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf! Het is soms doodeng, maar doe het gewoon!
Paula van t GeloofPaula van t Geloof
14:57 29 Dec 23
Een intense familieopstellingendag meegemaakt. Ik kan met geen pen beschrijven wat ik voel als ik aan de beurt ben. Naast Madelon zit. Mijn vraag hardop uitspreek.Wat Madelon doet is pure magie. Zij zorgt voor een extreem veilige setting waarin ik me kalm en gedragen voel. De representanten voelen zich in de situatie in. De vragen die Madelon stelt. De antwoorden die worden gegeven. Madelon die mij en de representaten zinnen uit laat spreken. Zij doet precies wat nodig is. De uitwerking van deze dag vindt langzaam haar weg. Alleen daarom al is deze dag een aanrader.
Nennien B.Nennien B.
06:16 02 Nov 23
Madelon zet met haar rust, overzicht en ervaring een megaveilige setting neer waarin de “magie” van familieopstellingen plaats kan vinden. Mijn brein (ego) wil er soms nog teveel van snappen, terwijl mijn lichaam (en ziel) precies voelen dat het klopt.Tijdens de opleiding die ik bij haar aan het volgen ben werk je zelf allerlei thema’s door. Ik heb zoveel geleerd ondertussen; over mezelf, mijn patronen, emoties doorvoelen en loslaten, acceptatie van wat is, vertrouwen op mijn intuitie, goed in mijn lijf aanwezig zijn, afstemmen op mezelf en daarmee de onderstroom kunnen zien/ voelen. En dat alles naast de theoretische kennis en helende zinnen/ bewegingen die we gaandeweg onder de knie krijgen.Madelon is hierbij echt een deskundige leraar. Ze ademt en leeft de oordeelloze, op zichzelf afgestemde houding die nodig is als opsteller. Voor mij is zij echt een groot voorbeeld en ik ben blij dat ik haar als mentor heb gekozen om dit vak te leren.
Marloes LeuvenMarloes Leuven
09:15 16 Oct 23
De opleiding Familieopstellingen zit er bijna op voor mij en ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om deze te volgen. Eerder deed ik elders een opleiding volgens de ‘oude’ manier, maar het nieuwe opstellen vind ik zelf veel krachtiger, het gaat diep en bovendien sneller, wat heel fijn is want van een opstelling die meerdere uren kan duren word je echt heel suf.Madelon belichaamt heeft ontzettend veel kennis en belichaamt het ook. Ze is een fijne begeleider en trainer, geen opsmuk, gewoon puur en zuiver.
Marijke van EkerenMarijke van Ekeren
10:45 06 Oct 23
Na een jarenlange, moeizame reis van introspectie, heb ik eindelijk mijn doel bereikt: tevredenheid en vooral: rúst! Ik kan weer gaan genieten. Dankjewel Madelon, voor deze bijzondere, liefdevolle ervaring.
Charlotte Van RijswijkCharlotte Van Rijswijk
16:49 04 Oct 23
Marion BoendersMarion Boenders
06:13 28 Jun 23
Ik heb de opleiding bij Madelon bijna afgerond en merk dat dit een enorme verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik voel mij zoveel meer op mijn gemak met het leven zelf en alles wat daarin gebeurd. De manier waarop Madelon werkt is zuiver en integer. Ze weet precies waar de essentie zit en weet met zachte maar duidelijke hand te sturen waar nodig. Eigenschappen die ik enorm waardeer en die mij zoveel gebracht hebben. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf!
Lisa de KruijfLisa de Kruijf
19:28 20 Apr 23
Ik volg de opleiding bij Madelon en ben zo blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen! Madelon is eerlijk en helder. Geen poespas, gewoon zoals het is. Ze zorgt voor een veilige bedding en geeft je het vertrouwen om gewoon te oefenen en fouten te maken. Ik heb nu al zo veel gehad aan deze opleiding; ik kijk totaal anders naar uitdagingen die ik tegenkom en ervaar meer rust in mijn leven. Madelon is heel deskundig, maar komt niet over alsof ze het beter weet. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met alles wat je bij je draagt. Ik ben heel dankbaar dat ik van Madelon mag leren en ze is een grote inspiratiebron voor mij!
js_loader
verdiepende training familieopstellingen nijmegen

Van doen naar zijn

Het belangrijkste instrument dat je hebt is je lichaam. Om je systemische intuïtie dus verder te ontwikkelen, is het van belang dat je aanwezig leert zijn in je lichaam. 

Wanneer je aanwezig bent in je lichaam, ben je automatisch in het hier en nu. Vanuit deze aanwezigheid ontstaat vanzelf een impuls tot actie. Daar hoef je niets voor te doen. Dit kan zijn: het overgaan tot een bepaalde interventie, het stellen van een vraag of juist een stilte laten vallen.

Wanneer jij je laat bewegen door ‘dat was ons beweegt’ in plaats van de beweging forceert (veelal vanuit het ego/trauma), ga je merken dat je acties meer ‘raak’ schieten. De actie klopt. Wat de uitkomst dan ook moge zijn.

verdiepende training familieopstellingen


Het niet weten

Onmisbaar in dit proces is de innerlijke houding van de begeleider. De innerlijke houding is bepalend voor de bedding van de opstelling. Daar besteden we tijdens deze training dan ook veel aandacht aan.

Consistent het oog naar binnen richten, je eigen handelen onderzoeken, openstellen voor andere zienswijzen en alles wat je denkt te weten ter discussie te stellen zijn wat mij betreft vereisten om dit ambacht op een juiste manier te kunnen beoefenen.

 • Van weten/begrijpen naar niet weten
 • Van hard werken naar laten ontstaan
 • Van sturen naar volgen
 • Van controle naar overgave
 • Van willen oplossen naar een ander hun lot gunnen

Gedurende deze training is er ruim de tijd voor het eigen innerlijke proces. Je wordt ongetwijfeld bewogen en geschud.

verdiepende training kolibrie academie

Wat ga je doen?

Het verder ontwikkelen van systemische intuïtie staat in deze training centraal. Ook gaan we werken met structuuropstellingen, interventies oefenen en is er ruimte om eigen vragen in te brengen. Het programma wordt afgestemd op de vraag vanuit de groep en dat wat wil ontstaan.  

 • Vlieguren maken: onder begeleiding oefenen met opstellen
 • Lichaamsgerichte oefeningen en meditaties
 • Wei Wu Wei – De kunst van het niet doen en niet weten ervaren en verdiepen
 • Het (verder) ontwikkelen van systemische intuïtie en fenomenologisch waarnemen
 • Zelfonderzoek en de mogelijkheid om eigen thema’s op te stellen
 • Werken met abstractheden, collectieve thema’s, zielsdelen, relatiedynamieken en oorzaken van ziekten/symptomen
 • En alles wat zich verder nog aandient…

PRAKTISCHE INFO

DATA & AANMELDEN

madelon vermeij opleiding familieopstellingen

Kolibrie Academie maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.