FAQ

Hier vind je - je raadt het al - antwoord op de meest gestelde vragen over de opleiding of opstellingsdagen

FAQ over de opleiding Familieopstellingen

Absoluut, iedereen kan leren opstellen.

Het vraagt met name de bereidheid tot het naar binnen richten en het aankijken van het eigen innerlijke proces, wat je uiteindelijk kan maken tot een uitstekende opsteller.

Ja, zeker. Wel is het handig dat je nog niet helemaal ‘vreemd’ bent in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. Wanneer jij je getrokken voelt tot de opleiding, bereid bent je eigen stukken aan te gaan, dan ben je helemaal welkom. 

Nee, dit werk heeft weinig te maken met cognitie. Je ziel begrijpt het. Iedereen kan dit werk dus leren, ongeacht je opleidingsniveau of achtergrond.

Na de opleiding beschik je over alle handvatten die je nodig hebt om geheel zelfstandig het vak familieopstellingen toe te passen in de praktijk, of dat nu in 1:1 setting is of met groepen. 

Ook zul je merken dat je zo veel inzichten hebt opgedaan gedurende deze opleiding en dusdanig geleerd hebt systemisch te kijken, waardoor – ook als je ander werk doet dan mensen begeleiden – je razendsnel kunt aanvoelen wat er in de ‘onderstroom’ werkelijk speelt. 

De interne processen die je aangaat gedurende deze opleiding zullen je gegarandeerd helpen meer voldoening, vreugde en liefde toe te laten in je leven.

Je bent meer gegrond en aanwezig in jezelf, wat je automatisch helpt moeitelozer en lichter door het leven te bewegen. Je gaat met de stroom mee zogezegd en voelt feilloos aan wanneer dit niet het geval is.

Het is in z’n geheel genomen een verrijking van je leven en verdieping in je werk.

De opleiding wordt gegeven over 8 blokken van elk twee dagen, met gemiddeld zo’n één blok per 3 á 4 weken. 

Er worden intervisiegroepen gevormd en het is de bedoeling dat je tussen elk blok (vanaf blok 3) tenminste eenmaal samenkomt om te oefenen (hoe meer hoe beter natuurlijk).

Er is zeer bewust gekozen voor géén ‘spoedcursus’ van 7 dagen achter elkaar, omdat dit ambacht vraagt om een volledige belichaming van het werk én het aangaan van je eigen proces. Dat is onmogelijk in een opleiding waarbij alle dagen achter elkaar worden gepland.

Ja, dit is ook de reden waarom we de groepen klein houden en met maximaal 12 deelnemers werken. 

Op deze manier is er voldoende ruimte voor iedereen om eigen opstellingen te ervaren én te oefenen met het opstellen. Dat zijn uiteindelijk ook de twee belangrijkste onderdelen van de opleiding.

Ja absoluut, deze opleiding is juist geschikt voor je innerlijke groei.  Dit werk bevordert je bewustwording, en je zelfkennis, het is onvermijdelijk dat je innerlijk groeit gedurende deze opleiding.

Wel is het natuurlijk de insteek om het ambacht familieopstellingen eigen te maken, daar is de lesstof op ingericht. Maar je zult zien dat diep inzicht in en kennis over het familiesysteem je leven enorm zal verrijken.

Tijdens de opleiding leer je ook meerdere methodieken over het toepassen van familieopstellingen binnen 1:1 setting. Denk aan plaatsankers en ‘in the mind’.

Ook kun je het systemisch werk prima integreren in je huidige werk als begeleider, coach, therapeut, dokter, accountmanager, advocaat, etc. etc. etc. 😉

Nee, examens zijn in mijn optiek niet passend binnen het ambacht van familieopstellingen. 

Ja, in het laatste blok wordt er een certificaat van deelname uitgereikt. 

Ja, je mag binnen 1 jaar maximaal 2 dagen inhalen bij een latere opleiding (mits er plek is). Je betaald hiervoor een onkostenvergoeding voor de dagverzorging. Zie de algemene voorwaarden voor een uitgebreide uitleg.

Ja dat is mogelijk, neem daarvoor contact met op voor de mogelijkheden

Nee, na aanmelding ontvang je een bevestiging van je aanmelding en een factuur met een aanbetaling. Deze aanbetaling bedraagt 10% van het totaalbedrag.

Het restbedrag wordt 30 dagen voor aanvang van de opleiding gefactureerd.