Familieopstellingen

Overstijg belemmerende patronen en gun jezelf een vrij & vol leven

Familieopstellingen

Overstijg belemmerende patronen en gun jezelf een vrij & vol leven

Een familieopstelling brengt beweging in wat vast lijkt te zitten

Of we nu willen of niet, we zijn onlosmakelijk verbonden met ons familiesysteem van herkomst. De plek die we in het familiesysteem (veelal onbewust) innemen heeft grote invloed op hoe we ons gedragen, voelen en zelfs hoe we denken. 

Die plek brengt je mooie dingen en leert je bepaalde vaardigheden. Maar het kan ook belastend zijn. En je belemmeren je eigen weg te gaan in het leven. 

Een familieopstelling legt onzichtbare dynamieken bloot en maakt helder welke plek jij onbewust inneemt. Het brengt beweging in dat wat vast lijkt te zitten. 

Wanneer jij op je eigen plek staat kan je genieten van de stroom van het leven. Dat is wat in flow zijn werkelijk betekent.

“De familieopstelling van Madelon was een bijzondere ervaring! 

Madelon begeleidt de opstelling vanuit een veilige bedding naar waar de kern van het ‘probleem’ zit. Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. 

Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!”

– Marye

“De familieopstelling was voor mij een hele verhelderende en bijzondere (levens)ervaring. 

Nu, na twee maanden, voel ik nog steeds dagelijks wat ik op mijn schouders neig te dragen terwijl dat niet hoeft. Door dat inzicht is het zoveel gemakkelijker geworden voor mij afstand te doen van zaken die niet van mij zijn, zaken waar ik geen invloed op heb, en voel ik mij lichter, sterker, steviger en vrolijker. De laatste omhelzing tijdens mijn opstelling draag ik veel bij me en resoneert liefdevol door.

Ik voel me dankbaar en ben blij dat ik mij deze ervaring gegund heb”

– Carrie

“Een deel van mij was sceptisch en bang, maar ik heb totaal geen spijt van deze dag (was mijn allereerste familieopstelling). 

Zoals Madelon zei: “Je hoofd begrijpt er niks van, je ziel begrijpt het volledig.” 

Met 6 opstellingen was het wel een intensieve dag, maar heel bijzonder. En een lekkere lunch en ook fijn dat je tips en een meditatie voor thuis krijgt.”

– Marije

Wanneer is een familieopstelling geschikt?

Het leven is niets anders een spiegel. Wanneer jij merkt dat je telkens in dezelfde situaties of herhalende patronen terecht komt, dezelfde emoties ervaart of in eenzelfde pijn geraakt wordt, is dat een uitnodiging naar binnen.

Een opstelling geeft inzicht in de dieperliggende oorzaak. De oorzaak ligt vrijwel altijd in het verleden. Die kun je niet meer veranderen. Ook valt er niets meer te ‘halen’ in het verleden. 

Je kunt alleen maar accepteren wat er was, je ouders in je hart sluiten en je eigen plek innemen. Met het hoofd lukt dat soms wel, maar ons gevoel verteld vaak een ander verhaal. En precies dat gevoel, dáár gaan we naartoe met een opstelling. 

Welke 'klachten' zijn geschikt voor een opstelling?

Er is slechts één vereiste voor het kunnen doen voor een opstelling: je moet op dit moment daadwerkelijk ergens last van hebben.

Het herhaalt zich, tot het werkelijk gezien wordt

Waar we in de realiteit geconfronteerd worden met onze overlevingsmechanismen, laat een opstelling de essentie zien. Het onderliggende trauma.

Bijvoorbeeld: in de realiteit ervaar je een hele warme, intense band met je moeder, terwijl je in de opstelling voelt dat de aanwezigheid van je moeder je vooral enorm benauwd en het belastend voelt. 

Dat wat de opstelling laat zien, is wat er werkelijk speelt.

Door dat aan te kijken en er helemaal ja tegen te zetten, kan er een helende beweging op gang komen. Dit kan voor het hoofd soms behoorlijk verwarrend zijn, maar de ziel voelt dat het klopt.

Over het algemeen is dit niet iets waar we perse ‘zin’ in hebben, mogelijk voel je zelfs enorm veel weerstand, maar merk je tegelijk dat je er niet langer omheen kunt.

Welk resultaat mag je verwachten?

Eén opstelling gaat niet al je problemen oplossen. Helaas 🙂 Duurzame verandering komt niet in de vorm van een quick fix.

Soms merk je na een opstelling direct verandering. Veel vaker worden er zaadjes geplant die tijd en aandacht nodig hebben om te ontkiemen. Voor de één duurt dit een week, voor de ander een maand en voor weer iemand anders zelfs jaren.

Dit vindt het hoofd natuurlijk niet altijd even leuk. Het hoofd wil direct en snel resultaat. Helaas is dat met een opstelling zelden het geval. Vaak wordt er zelfs iets compleet anders zichtbaar dan je verwacht had. Maar wél exact wat je nodig hebt.

Hoe meer jij er met je hoofd tussen zit, hoe minder ruimte het zaadje krijgt om tot bloei te komen. Een opstelling nodigt je uit tot overgave en vertrouwen.

De ziel begrijpt het toch wel. Die komt onvermijdelijk in beweging. Daar hoef jij niets voor te doen. Best lekker toch?

Jouw capaciteit om het niet te willen begrijpen en het helingsproces zijn natuurlijke weg te laten vervolgen, dat is uiteindelijk bepalend voor de impact die een opstelling kan maken.

workshopruimte huren nijmegen

De kracht van de groep

Elke opstelling is in meer of mindere mate voor iedereen. In de kern hebben we allemaal dezelfde ‘issues’. Op het moment dat je aan de zijkant zit en een opstelling van iemand anders waarneemt, kan ook jij diep bewogen worden. Je ziel herkent het thema en ook in jou vallen kwartjes over je eigen patronen en gedragingen. 

Je bent niet alleen.Het besef dat je niet de enige bent in jouw thema’s kan je veel rust en steun brengen. Ja, je moet het uiteindelijk zelf doen, maar niet alleen. De verbinding en gedragenheid die je op zo’n dag ervaart kan op zichzelf al helend zijn.

Je voorstellingsvermogen verruimt. Representant zijn in opstellingen van anderen verruimt je voorstellingsvermogen, waardoor oordeel weg kan vallen (naar anderen en daarmee naar jezelf). Je wordt nooit voor niets uitgenodigd voor een bepaalde rol, het raakt onvermijdelijk ook je eigen thema’s. Ook nu: de mind kan er soms niets mee, de ziel begrijpt het volledig.

Dit gaat verder dan de bewuste mind, die het vaak niet kan verklaren. Maar het onderbewuste – de ziel – wordt bewogen

5.0
Gebaseerd op 23 beoordelingen
powered by Google
Nennien B.Nennien B.
11:12 21 Sep 23
Madelon zet maar rust, overzicht en ervaring een megaveilige setting neer waarin de "magie" van familieopstellingen plaats kunnen vinden. Mijn brein (ego) wil er soms nog teveel van snappen, terwijl mijn lichaam (en ziel) precies voelen dat het klopt.Mocht je dit willen ervaren ben je Madelon/ Kolibrie academie aan het juiste adres!
Marion BoendersMarion Boenders
06:13 28 Jun 23
Ik heb de opleiding bij Madelon bijna afgerond en merk dat dit een enorme verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik voel mij zoveel meer op mijn gemak met het leven zelf en alles wat daarin gebeurd. De manier waarop Madelon werkt is zuiver en integer. Ze weet precies waar de essentie zit en weet met zachte maar duidelijke hand te sturen waar nodig. Eigenschappen die ik enorm waardeer en die mij zoveel gebracht hebben. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf!
Eva KalshovenEva Kalshoven
19:10 11 Jun 23
Een hele mooie familieopstellingendag mee mogen maken. Wat een ervaring om mee te maken. Iets heel magisch wat er ontstaat en hoe Madelon dit begeleid en precies ondersteund dat wat nodig is! De uitwerking zal zn weg gaan vinden..
Lisa de KruijfLisa de Kruijf
07:29 15 Apr 23
Ik volg de opleiding bij Madelon en ben zo blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen! Madelon is eerlijk en helder. Geen poespas, gewoon zoals het is. Ze zorgt voor een veilige bedding en geeft je het vertrouwen om gewoon te oefenen en fouten te maken. Ik heb nu al zo veel gehad aan deze opleiding; ik kijk totaal anders naar uitdagingen die ik tegenkom en ervaar meer rust in mijn leven. Madelon is heel deskundig, maar komt niet over alsof ze het beter weet. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met alles wat je bij je draagt. Ik ben heel dankbaar dat ik van Madelon mag leren en ze is een grote inspiratiebron voor mij!
Marileen DriesprongMarileen Driesprong
10:50 11 Apr 23
Madelon heeft met de Kolibrie Academie een dijk van een opleiding neergezet. Ja, je leert het vak van familieopstellingen, maar veel meer nog leer je jezelf als mens door en door kennen. Confronterend? Zeker! Groei je hierdoor in je zelfbewustzijn, waardoor je veel sterker in het leven komt te staan? Absoluut.Je merkt aan alles dat Madelon het vak van opstellen tot in de puntjes beheerst en dat ze daarbij haar eigen persoonlijke proces is aangegaan. Ze gaat op een heldere, respectvolle en integere manier te werk. Hierdoor ontstaat er een veilige bedding waarin je flink de diepte in kunt gaan en veel over jezelf leert.Deze opleiding is voor mij een verrijking voor mijn werk en mijn persoonlijke leven. Dikke vette aanrader!
dana ddana d
05:46 11 Apr 23
Madelon creëert een veilige bedding waarin zichtbaar kan worden wat er in de onderstroom speelt. Ik ervaar haar manier van begeleiden als puur en krachtig, waardoor de magie van opstellingen volledig tot zijn recht komt.De opleiding is een ontzettende aanrader voor iedereen die bereid is de diepte met zichzelf in te duiken. Het brengt zoveel waardevolle inzichten en groei. Dankbaar!
Klaimy KosterKlaimy Koster
18:02 10 Apr 23
Madelon is zo krachtig in eenvoud en het zichtbaar maken van de realiteit en de onderstroom. Steeds weer gaat er een laagje vanaf. Zo ontzettend dankbaar voor deze opleiding. Madelon is op een heel pure wijze een ontzettend mooie spiegel als begeleider. Met veel rust brengt ze haar kennis over. Echt een aanrader dus! Alleen al voor persoonlijke groei een prachtig mooi cadeau voor jezelf.
Kelly CoensKelly Coens
17:54 10 Apr 23
Super dankbaar dat ik van Madelon mag leren. Het is echt een ervaring die ik iedereen zou aanraden. Ook als je het niet doet om ermee te gaan werken maar puur voor je eigen proces. Het heeft mij zoveel gebracht🙏🏼
Dianne BosDianne Bos
08:23 29 Jan 23
De werking van de familie opstelling dag is nog iedere dag voelbaar. Niet altijd makkelijk maar wel nodig, dat merk ik nu nog beter. De dag bij Madelon is moeilijk uit te leggen maar wat een kracht komt er vrij en wat een mooie inzichten. Dank je wel Madelon en deelnemers!
Barbara van der LeijBarbara van der Leij
19:22 04 Jan 23
De opstellingsdag met Madelon was voor mij waardevol en heel verhelderend. Uit mijn hoofd gaan en alleen maar voelen wat gevoeld wil worden was heftig en helend tegelijk. En (zoals Madelon op haar site omschrijft): "Je krijgt precies wat je nodig hebt (niet altijd wat je wilt)." Ik kan iedereen aanraden om een keer op deze manier naar je gedrag en ingesleten patronen te kijken.
Barber BrinkmanBarber Brinkman
20:38 27 Nov 22
Wanneer je niet precies weet waar je eigenlijk moet zoeken voor de oplossing van je probleem, kan een familie opstelling hier veel verheldering in brengen. Het is dé manier om meer te weten te komen over jezelf, je emoties, je patronen en je gedrag. De wijze waarop Madelon een familie opstelling doet is uniek en magisch. In een veilige omgeving begeleidt zij mensen bij de zoektocht naar binnen. Of je nu een concrete vraag hebt of niet, zij weet de essentie te vatten en gebruikt haar innerlijke energie om te doen wat op dat moment dienend is. Ik heb veel geleerd in een sessie, dus ik ben super benieuwd wat ik nog meer kan leren bij de volgende!
Jasmijn RogmansJasmijn Rogmans
18:52 27 Oct 22
Gister heb ik een familie opstelling mogen doen bij Madelon Alyssa. Wat een bijzondere en leerzame ervaring was dat! Veel inzichten, veel dingen mogen aankijken en mogen verwerken. Ik ben benieuwd naar de uitwerking de komende paar weken! Madelon heeft een hele fijne en prettige werkwijze. Veel magische en kwetsbare momenten en heel fijn gedragen door de groep. Ik raad het iedereen aan om het een keer te doen! Patronen worden zichtbaar en er is ruimte om die te mogen verwerken.Dank lieve Madelon Alyssa, en wie weet tot de volgende keer!
MarcellaMarcella
17:58 27 Oct 22
De 1e keer dat ik een opstellingendag deed, kende ik Madelon net 3 weken, via instagram. Een dag nadat ik haar volgde had ik een eerste gesprek. The straight to the point aanpak vond ik een verademing. Gewoon, hop, in your face eerlijkheid. Ik hou ervan, doe het zelf ook als coach, maar om dat van een ander iemand te ontvangen vond ik stiekem ook indrukwekkend. En fijn want ik weet gelijk waar ik aan toe ben. Al direct werd ik met open armen en zoveel zachtheid en liefde ontvangen, wat ook weer heel fijn voelde. Ik heb zo ontzettend veel van haar geleerd. Hoe ze coacht, hoe zij die opstellingen doet, hoe zij intuned op haar intuïtie en hoe gaaf dat précies spot on is. Ik voelde mij fijn en veilig om totaal mezelf te zijn. Ze haalt de diepe randjes eraf en helpt je helen, juist doordat zij door jouw eigen maskertje heenprikt/voelt. Ik heb genoten en ze heeft mij een cadeautje voor mijn hele leven gegeven. En voor die van mijn familie en mijn kinderen.
Isabel VoetIsabel Voet
08:24 25 Oct 22
Interessant, bijzonder, intens en helend. Zo heb ik de dag familie-opstellingen ervaren. Ik kende niemand in de groep maar er was direct veel vertrouwen en openheid. Het is mooi om te zien hoe ook hier energie weer zijn werk doet. De zachtheid, kundigheid en zelfverzekerdheid waarmee Madelon zo'n dag leidt is ondersteunend geweest voor mijn proces. Dank voor de mooie dag! Ik heb daar echt iets los kunnen laten wat ik uit mijn familiesysteem met me meedroeg.
Ilse CoxIlse Cox
12:55 24 Oct 22
Madelon heeft de gave om dat wat ongrijpbaar lijkt, begrijpelijk te maken. Om je te laten voelen dat er meer is dan je kunt zien en je daar voor open te stellen. En dat het ook okee is als dat niet lijkt te lukken. Met haar rustige uitstraling en duidelijke communicatie heb ik ervaren dat alles precies gebeurt zoals het ‘moet’ gebeuren, alles heeft zijn eigen tijd en ritme, en dat is okee.Mijn eigen opstelling voelde ‘spot-on’ en dat was zo mooi om te ervaren. Bijzonder hoe dit ook de dagen daarna - en ook nu nog - doorwerkt.Het is een algeheel gevoel van me meer in mijn kracht voelen staan, luchtiger ook, en ik kan me meer overgeven aan hoe het is. Het stroomt meer en dat geeft ruimte aan nieuwe stappen op mijn pad. Ik kan een opstelling bij Madelon absoluut aanraden!
js_loader

Neem de tijd

De meeste ‘heling’ vindt plaats in het dagelijks leven en jouw moed om de blik naar binnen te richten en aanwezig te blijven bij wat zich in jou laat zien. Familieopstellingen zijn enorm helpend bij het laten groeien van deze moed. Dit proces kost tijd. Bovendien valt het niet te versnellen.

Wanneer je jezelf de tijd gunt om telkens opnieuw de confrontatie met jezelf aan te gaan kun je daar down the line de vruchten van plukken:

Hoe ziet een familieopstellingen dag eruit?

1. Binnenkomst

Je mag een half uur eerder binnenkomen dan we starten. Hierdoor heb je voldoende tijd om even helemaal aan te komen en te onthaasten. Er staat koffie, thee en wat lekkers voor je klaar. Klets wat met andere deelnemers of zoek stilletjes een plekje. Alles mag, niets hoeft.

2. Landen in het lichaam

We starten altijd met een lichaamsgerichte meditatie om je helemaal te laten landen in het hier en nu en alles wat er in je beweegt. Daarna volgt kort wat uitleg en starten we met de eerste opstelling.

3. De (familie)opstellingen

Wanneer jij je geroepen voelt, mag je een vraag inbrengen. Vervolgens nodigen we representanten uit om verschillende rollen te representeren. Dit kunnen ouders zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Vaak werken we ook met zielsdelen (innerlijke kindsdelen), abstractheden (zoals het lot en de dood) of weten we niet voor wie of wat de representanten staan. Ook als toeschouwer of representant zul je merken dat je ten diepste bewogen wordt door de opstellingen ‘van anderen’. Tussentijds houden we regelmatig pauze en is er voldoende tijd voor vragen.

Heb je hier verdere vragen over? Check vooral even de FAQ onderaan deze pagina.

4. Afronding

Met een kort ritueel sluiten we de dag gezamenlijk af en ga je weer naar huis.

5. Na afloop

Na afloop ontvang je van mij een mail met wat tips ter nazorg. Ook ontvang je een geleide meditatie met daarin een oefening in aanwezigheid. Zodat je jezelf zo veel mogelijk kunt ondersteunen om het natuurlijke helingsproces te bevorderen. Vragen die achteraf nog in je opkomen mogen ook altijd gemaild worden. 

Meer weten over hoe zo’n opstellingendag er nu concreet uitziet, wat je kunt verwachten en hoe ik te werk ga als begeleider? Lees dan het artikel: wat kan ik verwachten bij een familieopstellingendag?

madelon alyssa opleiding familieopstellingen

Doen door niet te doen

Deze dag wordt begeleid door Madelon. Met meer dan 5 jaar ervaring in het begeleiden van familieopstellingen (en 6 jaar als begeleider van innerlijke processen) zorgt ze voor een veilige bedding gedurende je proces.

Ze is opgeleid tot (familie)opsteller en systemisch coach bij meerdere instanties, maar voornamelijk laat zij zich inspireren door Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk.

Continu zelfonderzoek doen, haar eigen proces aangaan en haar competenties als opsteller en trainer verbeteren zijn drie belangrijke speerpunten in haar leven. Alleen dan kan het werk ook op een integere en juiste manier worden beoefend.

Haar manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen. Door het veld te laten spreken en simpelweg te volgen wat zich aandient, ontstaan de mooiste en meest rauwe helende bewegingen.

Meer weten over Madelon? Lees dan hier verder.

Praktische info & aanmelden

Deelnemen als vraaginbrenger

Als je deelneemt als vraagingbrenger mag je jouw eigen vraag of thema inbrengen. Deze komt gegarandeerd aan bod. Check vooral de FAQ onderaan deze pagina voor meer info.

Deelnemen als representant

Je brengt geen eigen vraag of thema in, maar bent mogelijk wel onderdeel van de opstellingen van anderen. Ook hierin worden eigen thema’s geraakt en bewogen. Deelname als representant is vrij van BTW.

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe data?

Staat er geen dag bij die je kunt of zijn er nog geen nieuwe data gepland? Schrijf je dan gratis in voor deze mailingslijst. Dan krijg je direct een mailtje wanneer nieuwe data bekend zijn. Verder vallen we je nergens mee lastig 😉

FAQ

Ja. Ook zonder concrete vraag kunnen we opstellen, zolang je nu maar ergens tegenaan loopt in het leven waar je ‘last’ van hebt. Dit kan ook een ‘vaag’ gevoel zijn. Het veld laat altijd datgene zien waar je op dit moment naar mag kijken.

Soms blijkt ook dat je vraag gedurende dag alsnog meer concreet wordt.

Wat belangrijk is, is dat jij nu in het dagelijks leven ergens tegenaan loopt. Oftewel: je moet ergens last van hebben. 

Bijvoorbeeld: pleasegedrag, moeite met voelen, geen richting vinden in het leven, jezelf onzichtbaar maken, moeite met keuzes maken, weinig daadkracht/motivatie, verlatings- of bindingsangst, onrust, paniekaanvallen, burn out, depressie, lichamelijke aandoening(en). 

Oftewel: alles waardoor jij je maar belemmerd of tegengehouden voelt in het leven.

Een familieopstelling is niet geschikt om louter een nieuwsgierigheid te vervullen (bijvoorbeeld: ik ben benieuwd waarom mijn moeder is zoals ze is, of ik zou graag willen weten wat er allemaal in de vrouwenlijn zit).

Nee. Een familieopstelling doe je voor jezelf. De andere aanwezige zullen representant staan voor jouw familieleden. Uiteraard staat het je helemaal vrij om samen met een familielid te komen, als dit fijn voelt voor jullie beide.

Ja. Uit ervaring blijk bovendien dat je in een opstelling vaak veel meer kun voelen dan dat je nu denkt.

Soms blijkt dat de representant op jouw positie wel bij de diepere laag kan komen, dan kunnen we met deze representant verder werken (ook dat werkt gewoon door in jouw systeem).

Nee dat maakt niets uit, we werken namelijk op zielsniveau.

Jij bent middels je ziel onlosmakelijk verbonden met jouw familiesysteem (van herkomst) en het ‘veld’ zal altijd datgene laten zien wat voor jou relevant is op dit moment. Ook als je jouw familie nooit gekend hebt of daar nu geen contact meer mee hebt.

Je ziel begrijpt wat er gebeurt.

Je bent zeker niet de enige die hier moeite mee heeft.

Wat ik vrijwel altijd terug hoor – ook van de mensen die het in een groep enorm spannend vinden – dat het al heel snel ‘vertrouwd’ voelt samen. 

Uiteindelijk komt iedereen komt voor zichzelf met vaak behoorlijk kwetsbare stukken. Juist die kwetsbaarheid delen met elkaar zorgt voor een vertrouwde en veilige setting om alles er helemaal te laten zijn. 

Je zult merken dat juist de groep je enorm kan ondersteunen in je proces, zelfs als je niet zo veel deelt.

Ook de ervaringen en opstellingen van anderen kunnen je veel inzicht geven over jezelf, maar ook laten inzien dat je er niet alleen voor staat. We zijn allemaal mens en hebben allemaal zo onze struggles.

Ondanks dat je zelf je proces aangaat, hoef je het niet alleen te doen. Dat geeft kracht, vertrouwen en energie. Ik krijg aan het einde van een dag vaak terug van mijn klanten hoe liefdevol en fijn het is om dit samen met anderen te mogen doen.

Die ervaring gun ik jou ook.

Begrijpelijk. Het mooie is: een opstelling en wat zich daar laat zien is veel ‘wijzer’ dan wij mensen. Het toont je exact waar je nu naar te kijken hebt. Dat wil zeggen: je krijgt nooit meer dan je kunt dragen (of minder).

Dit maakt het misschien wel de veiligste tool voor innerlijke groei. In alle jaren dat ik nu opstellingen begeleid (in groepsverband of 1:1) is er nog nooit een incident geweest waarbij iemand het niet kon dragen of niet uit de emotie kon stappen. En ik geloof zelf ook niet dat dit ooit zal gebeuren 🙂

In een opstelling werken we met representanten. Dat wil zeggen dat andere deelnemers op de positie van de vraaginbrenger, vader, moeder, etc komen te staan. Ook jij kan hier dus voor gevraagd worden.

Dit is absoluut géén dramatherapie of toneelstukje, jij wordt als representant bewogen door een zielsaspect van diegene waar jij representant voor staat.

Vrijwel altijd is het zo dat je gevraagd wordt voor een rol die ook iets zegt over jou. Thema’s waar jij tegenaan loopt in het leven worden daarmee aangeraakt. Ook jij kan dus diep bewogen worden in een rol als representant.

Overigens staat het je altijd vrij om nee te zeggen wanneer je voor een positie wordt uitgenodigd.

Je wordt altijd als representant uitgekozen om een reden. Daar heb ik volle vertrouwen in. Zelfs als je voor je gevoel compleet in je hoofd zit en er geen bal van snapt, zul je merken dat je toch op exact de juiste plek komt te staan.

Bovendien, ik voel altijd met je mee. Klopt iets dus echt totaal niet, dan zal ik dat altijd aangeven.

Als representant ervaar je enkel een stukje bewustzijn van de rol die je representeert. Het stroomt als het ware door je heen. Door uit de rol te stappen laat je dit direct weer los.

Mocht je nog wat naweeën van emotie ervaren, dan betekent dit vaak dat ook een stukje van je eigen proces is geraakt. Door dat er volledig te laten zijn ebt dat vanzelf weg.

5.0
Gebaseerd op 41 beoordelingen
powered by Google
Marina DelacMarina Delac
06:37 21 Jul 23
Echt ongelooflijk hoe bekwaam Madelon is in dit vak. Open, warm, eerlijk en zonder oordeel. Dankjewel voor de inzichten en transformatie. Ik weet niet hoe, maar het werkt.
Carrie ZwartsCarrie Zwarts
09:13 11 Apr 23
De familieopstelling onder leiding van Madelon was voor mij een hele verhelderende en bijzondere (levens)ervaring. Nu, na twee maanden, voel ik nog steeds dagelijks wat ik op mijn schouders neig te dragen terwijl dat niet hoeft. Door dat inzicht is het zoveel gemakkelijker geworden voor mij afstand te doen van zaken die niet van mij zijn, zaken waar ik geen invloed op heb of hoef te hebben, en voel ik mij lichter, sterker, steviger en vrolijker. De laatste omhelzing tijdens mijn opstelling draag ik veel bij me en resoneert liefdevol door.Ik voel me dankbaar voor deze ervaring en ben heel blij dat ik mij deze ervaring gegund heb (ondanks mijn intrinsieke afkeer van, en interne verzet tegen groeps(dynamieken) ;-))
Bouwdien JansenBouwdien Jansen
17:09 05 Apr 23
Bizar hoe je oog in oog komt te staan met de oude familie pijnen , t voelen is zo puur!! Zeer rustige prettige begeleiding van Madelon erbij.
Marije van WijngaardenMarije van Wijngaarden
16:07 23 Mar 23
Een deel van mij was sceptisch en bang, maar ik heb totaal geen spijt van deze dag (was mijn allereerste familieopstelling). Zoals Madelon zei: “Je hoofd begrijpt er niks van, je ziel begrijpt het volledig.” Met 6 opstellingen was het wel een intensieve dag, maar heel bijzonder. En een lekkere lunch en ook fijn dat je tips en een meditatie voor thuis krijgt.
Valentina LeporeValentina Lepore
13:43 11 Oct 22
Op 24 september was ik representant van een prachtige opstelling. Ik ging wat verstrooid naar huis en veel in mijn hoofd. Ik dacht hé?! Wat betekend dit nu voor mij wat ik heb gerepresenteerd. Ondertussen vallen nu de puzzelstukjes samen. Meedoen dus zelfs als representant is mega waardevol.Ik gun iedereen inzichten om werkelijk te gaan leven vanuit je eigen systemische plek.Madelon ik wil je enorm bedanken voor je prachtige begeleiding.
Desiree de JongDesiree de Jong
14:38 18 Aug 22
Madelon is absoluut aan te raden; haar aanpak is helder en recht door zee zonder opsmuk en zo effectief. Daarnaast is het gewoon een mooi mens die in het samenwerken naast kennis en inzicht wijsheid en speelsheid brengt. Ik hou ervan!
Pien CentenPien Centen
14:58 17 Aug 22
Als je de moed vindt echt dieper te kijken en voelen moet je bij Madelon zijn. Dit betekent niet dat het altijd ‘gezellig’ is maar wel dat hetgeen aangeraakt mag worden zal gebeuren! Voor mij de weg om mezelf te bevrijden van innerlijke sh*t.
Marlon DijkhuizenMarlon Dijkhuizen
10:07 05 Aug 22
Madelon blijft bij de kern, iets wat ik nog niet vaak heb gezien bij andere therapeuten of opstellers. Ze focust op eigen verantwoordelijkheid, eigen kracht. Erg verhelderend. Het woord empowerment komt bij me op.
Marye RietmanMarye Rietman
15:26 27 Jul 22
De familieopstelling van Madelon was een bijzondere ervaring! Madelon begeleidt de opstelling vanuit een veilige bedding naar waar de kern van het ‘probleem’ zit. Ik was al fan van familieopstellingen, maar Madelon zet het zo uniek en op eigen wijze neer. Ik zou haar zeker aanraden als je merkt dat je vastloopt en de kracht van een familieopstelling wilt ervaren!
Maureen Van der MeerMaureen Van der Meer
15:49 14 Jul 22
Ik heb een paar weken geleden een online opstelling gedaan met Madelon. Ze begeleidt je op een hele fijne manier en zorgt daarmee voor een veilige basis om het proces aan te gaan. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen en ik ga in de toekomst zeker nog eens een opstelling bij haar volgen. Aanrader!
Merel van RodijnenMerel van Rodijnen
17:40 06 Jul 22
Een hele mooie online familieopstelling bij Madelon gehad en eerder ook bij een groepsdag en in een 1-1 traject bij haar geweest. Madelon weet goed tot de kern te komen, voelt aan en is altijd direct en eerlijk. In de opstelling voelde ik me veilig en heeft ze me fijn begeleid. Dank je wel voor deze ervaring ❤️
Namfon Dil - CoachingNamfon Dil - Coaching
15:32 26 Jun 22
Ik ben meerdere keren bij Madelon geweest als representant tijdens haar traject. En heb zelfs een keer een vraag mogen inbrengen tijdens 1 van de dagen. Madelon bezig zien en de magie van familieopstellingen ervaren was magisch.Dat zij de Train de Trainer lanceerde dacht ik direct, uhm, dit zou best weleens interessant kunnen zijn. En een mooie praktische aanvulling op het 1 op 1 systemisch coachen wat ik al deed. De 6-daagse training is nu ten einde en ik snak naar meer. Ik ben nog lang niet op het niveau van Madelon maar ben zo blij dat ik familieopstellingen aan mijn toolbox mag toevoegen. Het is puur, rauw en echt. Niet te faken en daarom zo prachtig.Madelon is een prachtmens, een autoriteit en iemand die heel goed belichaamt wat ze teacht. Als er ooit een vervolg training komt, of ik zelf weer innerlijk werk wil doen, dan weet ik waar ik heen ga.
Ellen Kok-SchutEllen Kok-Schut
21:00 24 Jun 22
Bij Madelon heb ik naast een Familieopstelling ook de train de trainer Familieopstellingen gevolgd. Zowel als begeleider als trainer zorgt Madelon voor een veilige setting waarin je in staat wordt gesteld om in je lijf te zakken en te vertrouwen op het proces. Naast dat ik ontzettend veel van haar geleerd heb, is ze een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze heeft mij niet alleen geholpen op mijn innerlijk proces maar mij ook fan gemaakt van deze zuivere manier van werken. Madelon bedankt!
Maai vanSMaai vanS
12:48 07 May 22
Bijna een jaar geleden alweer nam ik de beslissing om voor Madelon als coach te kiezen. Om mijn eigen coachpraktijk vanaf het begin af aan goed neer te zetten, maar vooral was mijn wens ook om mij te begeleiden bij mijn eigen hindernissen. Gek genoeg keek ik er elke keer naar uit om samen met haar richting de pijn te bewegen. Emoties en gevoelens uiten vind ik echt niet makkelijk, maar Madelon begeleidt je zo rustig en vol vertrouwen, dat ik die ruimte durfde te en kon pakken. Alsof ik daarna steeds een stukje lichter de deur uit kon lopen. Inmiddels voel ik me echt zo veel sterker en rustiger in mijn hoofd (waar ik nooit verwacht had dat dat had gekund als wandelend hoofd wat altijd aan stond), sta ik steviger achter mezelf waardoor ik meer overtuigd ben van mijn eigen waarde en zelf keuzes kan (en durf te) maken en kan ik meer ruimte innemen. Nu pas kan ik zien hoe klein, onbelangrijk en onzichtbaar ik mezelf maakte. Mijn traject met Madelon heeft echt enorm veel in beweging gezet. Lieve Madelon, ik heb zo getwijfeld of ik zou instappen, ik had nooit eerder een voor mij zo'n groot bedrag in mezelf geïnvesteerd, doodeng, vond de afstand een ding en de tijd die ik van mijn gezin zou gaan nemen. Het is oprecht de beste keus die ik had kunnen maken! Ik ben je dankbaar voor heel veel!!!
Sam RijsdijkSam Rijsdijk
07:22 26 Apr 22
In juli 2021 heb ik mijn eerste één op één opstelling bij Madelon gehad en dat was door mijn zeer positieve ervaring de eerste van velen. Ik heb meerdere één op één opstellingen en groepsopstellingen gevolgd bij Madelon en ik vind het fantastisch! Het effect van de opstellingen is zo magisch, daar kunnen jaren van therapie niet tegenop. Madelon's aanpak sluit ontzettend bij me aan, ze gaat heel geduldig en liefdevol te werk maar durft je wel te confronteren met de schaduwkanten. Ik raad Madelon absoluut aan als coach en ben haar zelf ontzettend dankbaar voor de liefdevolle begeleiding en alle waardevolle inzichten die ze mij heeft gegeven. De opstellingen hebben oprecht mijn leven in positieve zin veranderd en ik raad iedereen het aan.
Bernice BodifyBernice Bodify
07:34 12 Feb 22
Ik heb bij Madelon een losse familie opstelling gedaan, vond dit super spannend omdat je niet weet wat je te wachten staat. Madelon is echt een lieverd, is duidelijk en to the point.De familie opstelling heeft mij echt wel een beetje overdonderd, omdat er meer los kwam dan ik had verwacht. Madelon heeft mij hier perfect in begeleidt en ben haar hier dankbaar voor! Twijfel je nog? Niet doen gewoon gaan, Madelon is degene die je zoekt!
Annelies KaanAnnelies Kaan
16:14 17 Jan 22
Wat een bijzondere, waardevolle ervaring was de familieopstellingendag van Madelon! Als iemand die zichzelf vaak bestempelt als 'wandelend hoofd' was ik vooraf enigszins gespannen: zou ik de energie wel voelen? Zou ik wel weten waar ik moest gaan staan? Zou het wel iets met me doen?Kwam allemaal goed ;-). Zo bijzonder om te zien hoe situaties zich ontvouwen, hoe inzichten ontstaan bij alle deelnemers, en vooral heel bijzonder om te zien hoe Madelon dit proces begeleidt. Ik heb een hoop inzichten opgedaan in ieder geval!Wat ook wel echt een hele grote meerwaarde is als je een familieopstellingendag bij Madelon doet, is de energyhealing na afloop van de opstellingen. Haar man Goran doet een healing d.m.v. klankschalen (héérlijk, superontspannend en fijn), terwijl Madelon tussen de deelnemers doorloopt en energetische healings op persoonlijk niveau doet. Geen idee wat er allemaal precies gebeurde, maar ik kwam heel ontspannen en verkwikt ervandaan.Absolute aanrader voor iedereen die zichzelf op een of andere manier te klein houdt, niet op waarde schat of andere blokkades ervaart. En voor iedereen die graag aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling werkt. Want dat dit iets met je doet waar je veel aan hebt, dát is me heel erg duidelijk geworden!Dank je wel, Madelon en Goran!
js_loader