familieopstellingen systemisch werk kolibrie academie

2-Daagse Familieopstellingen

RELATIE DYNAMIEKEN

Je relatie als spiegel

Veruit de meeste mensen zijn niet ver-bonden maar ge-bonden aan elkaar. Vanuit trauma en kindspijnen. Een (liefdes) relatie legt – soms genadeloos – deze diepste pijnen bloot. 

De pijn van afwijzing. Je nooit écht goed genoeg voelen. De angst dat de ander je verlaat óf juist te dichtbij komt. Je niet veilig voelen. Het gevoel hebben er alleen voor te staan. Veel geven, maar moeite hebben met ontvangen. Onbegrepen, ongezien en niet gewaardeerd voelen. 

Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Je kan je hart alleen openen voor de ander wanneer je jouw eigen (hechting)pijnen draagt en doorvoelt. Wanneer je jouw (relatie)patronen en triggers leert herkennen en daar verantwoordelijkheid voor neemt. Wanneer je jouw eigen grenzen voelt en bewaakt. Zodat je uiteindelijk de veiligheid en warme (her)vindt in jezelf. 

Oftewel: wanneer jij je weer verbindt met jezelf, kan je je werkelijk verbinden met de ander. Daar gaan we tijdens deze 2-daagse relatiedynamieken mee aan de slag.

familieopstellingen madelon

Wat je miste in je moeder, zoek je opnieuw in een partner

Jouw relatie spiegelt in de diepte de relatie die je hebt met je moeder. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Zij was immers je eerste ‘grote liefde’. Met haar ben je in symbiose geweest in de buik. Of jij je veilig voelt, bestaansrecht ervaart of je welkom voelt, hangt helemaal samen met hoe je verwelkomt bent door je moeder.

Moest je direct voor haar zorgen omdat ze emotioneel of fysiek haar eigen pijn en/of lasten niet kon dragen? 

Was ze emotioneel en fysiek aanwezig en kon ze je de liefde, warmte en veiligheid bieden die je nodig had?

Kon ze je helemaal zien voor wie je was – haar kind – of moest je onbewust een leegte in haar vullen, dat wat ze zelf zo gemist heeft van háár moeder/vader/partner?

Vrijwel iedereen heeft te maken met een moederwond, die zich uit in je liefdesrelaties. 

Je kunt dan je relatie wel verbreken, zolang het dieperliggende trauma nog aanwezig is, neem je het patroon gewoon mee de volgende relatie in.


Wat gaan we doen?

Tijdens deze 2-Daagse familieopstellingen gaan we ons verdiepen in relatiedynamieken. Het programma is afhankelijk van wat de groep nodig heeft en ‘dat wat ons beweegt’. Mogelijk komt er wat systemische theorie aan bod en/of gaan we ervaringsgerichte oefeningen doen.

De kern is – uiteraard – opstellen. Dat gaan we dan ook lekker veel doen. Er is de mogelijkheid om je relatie op te stellen of een eigen vraagstuk/thema in te brengen waar je nu tegenaan loopt. 

Als je meer wilt weten over wat een familieopstelling nu eigenlijk is en wat je kunt verwachten van een opstellingendag bij Kolibrie Academie, klik dan hier.

opleiding familieopstellingen nijmegen1


Voor wie is deze 2-daagse?

Deze 2-daagse is voor iedereen die tegen een relatiepatroon of relatie-gerelateerde problematiek aanloopt en die zou willen onderzoeken wat in de onderstroom speelt en/of in de weg staat. 

Je kunt je als koppel aanmelden of als individu. Als je als individu komt maakt het niet uit of je op dit moment wel of geen relatie hebt.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Verlatingsangst en/of bindingsangst
 • Problemen met intimiteit en/of seksualiteit
 • In de relatie is het vaker tegen elkaar dan met elkaar
 • Het lijkt je maar niet te lukken om een succesvolle relatie aan te gaan
 • Omgekeerde polariteiten: vrouw zit in de mannenrol en vice versa
 • Loskomen van destructieve relaties (fysiek en/of mentaal geweld)

Als koppel krijg je samen één opstelling. Kom je als individu? Dan krijg je een eigen opstelling. Verder ben je aanwezig als deelnemer en representant – minstens even waardevol. 

Mocht je nu als koppel allebei een eigen individuele opstelling willen ontvangen, dan meld je je allebei apart van elkaar aan als individu. 

Ervaring met familieopstellingen is geen vereiste.

LET OP: deze 2-daagse is géén vervanging van relatietherapie. Een gelukkige relatie vraagt consistent inspanning van beide partners, dat ‘fix’ je niet even met een opstelling. Uiteraard kan het je wél op diep niveau inzichten geven en weer beweging brengen in wat vast lijkt te zitten.


Over de trainer

Madelon Alyssa Vermeij (1991) is gepassioneerd begeleider en trainer van familieopstellingen. Met ondertussen meer dan 4 jaar ervaring in het begeleiden van familieopstellingen (en 6 jaar ervaring als begeleider van innerlijke processen) voelde het tijd om dit prachtige ambacht door te geven in de vorm van een opleiding.

Ze is opgeleid tot familie- en organisatieopsteller en systemisch coach bij meerdere instanties, maar grotendeels heeft zij zich laten inspireren door Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk (o.a. bekend van een podcast bij Giel Beelen en heeft o.a. bestseller auteur Els van Steijn opgeleid).

Continu zelfonderzoek doen, haar eigen proces aangaan en haar competenties als opsteller en trainer verbeteren zijn drie belangrijke speerpunten in haar leven.

Zo heeft ze bij Elmer meerdere keren de verdiepende Train de Trainers – De Tao als Leidraad gevolgd en woont ze doorlopend talloze familieopstellingsdagen bij.

Haar manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen en de kracht van eenvoud. Door het veld te laten spreken en simpelweg te volgen wat zich aandient, ontstaan de mooiste en meest rauwe helende bewegingen.

madelon alyssa opleiding familieopstellingen
Bo StraatmanBo Straatman
00:37 17 Feb 24
Vorige week een familie opstelling gedaan bij Madelon. Ik mocht een vraag inbrengen. Direct voelde ik me veilig en op m’n gemak. Ik ben van beiden erg onder de indruk, hoe mijn opstelling ging, maar ook met name hoe Madelon deze begeleidde. Dit was zo puur en kundig. In mijn ogen echt een gave. Ik ben dankbaar voor deze dag, het heeft me veel bevestiging gegeven en mooie nieuwe inzichten. Voor mijn gevoel is er weer een laagje afgepeld. 🙏
Anita IJpelaarAnita IJpelaar
12:26 24 Jan 24
Heel open ben ik er ingestapt en kende niemand uit de groep. Het voelde zo vertrouwd. Wat een rust gaat er uit van jou Madelon, je begeleiding en de energie die je uitstraalt. Deze dag heeft mij zoveel gebracht het heeft zoveel losgemaakt. Dankjewel ik kom graag terug.
Jennie PaulJennie Paul
14:52 22 Jan 24
Ik heb afgelopen zomer mijn opleiding familie-opstellingen afgerond bij Madelon. En merk dat mij dit veel heeft gebracht. Ik heb Madelon ervaren als een zeer ervaren familie-opsteller. Ze werkt zuiver en integer. Ze is ook heerlijk nuchter in d’r communicatie. Ze weet precies waar de essentie zit in een opstelling en weet daar met een zachte én duidelijke hand naar toe te bewegen. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf! Het is soms doodeng, maar doe het gewoon!
Paula van t GeloofPaula van t Geloof
14:57 29 Dec 23
Een intense familieopstellingendag meegemaakt. Ik kan met geen pen beschrijven wat ik voel als ik aan de beurt ben. Naast Madelon zit. Mijn vraag hardop uitspreek.Wat Madelon doet is pure magie. Zij zorgt voor een extreem veilige setting waarin ik me kalm en gedragen voel. De representanten voelen zich in de situatie in. De vragen die Madelon stelt. De antwoorden die worden gegeven. Madelon die mij en de representaten zinnen uit laat spreken. Zij doet precies wat nodig is. De uitwerking van deze dag vindt langzaam haar weg. Alleen daarom al is deze dag een aanrader.
Nennien B.Nennien B.
06:16 02 Nov 23
Madelon zet met haar rust, overzicht en ervaring een megaveilige setting neer waarin de “magie” van familieopstellingen plaats kan vinden. Mijn brein (ego) wil er soms nog teveel van snappen, terwijl mijn lichaam (en ziel) precies voelen dat het klopt.Tijdens de opleiding die ik bij haar aan het volgen ben werk je zelf allerlei thema’s door. Ik heb zoveel geleerd ondertussen; over mezelf, mijn patronen, emoties doorvoelen en loslaten, acceptatie van wat is, vertrouwen op mijn intuitie, goed in mijn lijf aanwezig zijn, afstemmen op mezelf en daarmee de onderstroom kunnen zien/ voelen. En dat alles naast de theoretische kennis en helende zinnen/ bewegingen die we gaandeweg onder de knie krijgen.Madelon is hierbij echt een deskundige leraar. Ze ademt en leeft de oordeelloze, op zichzelf afgestemde houding die nodig is als opsteller. Voor mij is zij echt een groot voorbeeld en ik ben blij dat ik haar als mentor heb gekozen om dit vak te leren.
Marloes LeuvenMarloes Leuven
09:15 16 Oct 23
De opleiding Familieopstellingen zit er bijna op voor mij en ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om deze te volgen. Eerder deed ik elders een opleiding volgens de ‘oude’ manier, maar het nieuwe opstellen vind ik zelf veel krachtiger, het gaat diep en bovendien sneller, wat heel fijn is want van een opstelling die meerdere uren kan duren word je echt heel suf.Madelon belichaamt heeft ontzettend veel kennis en belichaamt het ook. Ze is een fijne begeleider en trainer, geen opsmuk, gewoon puur en zuiver.
Marijke van EkerenMarijke van Ekeren
10:45 06 Oct 23
Na een jarenlange, moeizame reis van introspectie, heb ik eindelijk mijn doel bereikt: tevredenheid en vooral: rúst! Ik kan weer gaan genieten. Dankjewel Madelon, voor deze bijzondere, liefdevolle ervaring.
Charlotte Van RijswijkCharlotte Van Rijswijk
16:49 04 Oct 23
Marion BoendersMarion Boenders
06:13 28 Jun 23
Ik heb de opleiding bij Madelon bijna afgerond en merk dat dit een enorme verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik voel mij zoveel meer op mijn gemak met het leven zelf en alles wat daarin gebeurd. De manier waarop Madelon werkt is zuiver en integer. Ze weet precies waar de essentie zit en weet met zachte maar duidelijke hand te sturen waar nodig. Eigenschappen die ik enorm waardeer en die mij zoveel gebracht hebben. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf!
Lisa de KruijfLisa de Kruijf
19:28 20 Apr 23
Ik volg de opleiding bij Madelon en ben zo blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen! Madelon is eerlijk en helder. Geen poespas, gewoon zoals het is. Ze zorgt voor een veilige bedding en geeft je het vertrouwen om gewoon te oefenen en fouten te maken. Ik heb nu al zo veel gehad aan deze opleiding; ik kijk totaal anders naar uitdagingen die ik tegenkom en ervaar meer rust in mijn leven. Madelon is heel deskundig, maar komt niet over alsof ze het beter weet. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met alles wat je bij je draagt. Ik ben heel dankbaar dat ik van Madelon mag leren en ze is een grote inspiratiebron voor mij!
js_loader

Praktische info & aanmelden

 • Wanneer? 13 & 14 februari 2024 (VOL) en op 9 & 10 mei 2024 (nog plekken vrij)
 • We werken op beide dagen van 9:30 tot uiterlijk 17:00
 • Er is plek voor in totaal 12 tot 16 deelnemers
 • Je mag als deelnemer gegarandeerd een vraag inbrengen. Als koppel breng je samen één vraag in
 • Deze dag vindt plaats op onze eigen locatie in Nijmegen, die uitstekend bereikbaar is vanaf de snelweg en met genoeg (gratis) parkeergelegenheid
 • Inclusief koffie, thee, lekkers en een huisgemaakte (vegetarische) lunch
 • Alle bedragen zijn vrij van BTW. Ben je ondernemer? Dan zijn de kosten zakelijk aftrekbaar.
donderdag 9 mei
Plaatsen: 6 beschikbaar
 350,00 400,00

Kolibrie Academie maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.