familieopstellingen systemisch werk kolibrie academie

2-Daagse Familieopstellingen

RELATIE DYNAMIEKEN


Wat gaan we doen?

Tijdens deze 2-Daagse relatieopstellingen gaan we ons verdiepen in relatiedynamieken. We gaan kort wat theorie bespreken omtrent veelvoorkomende dynamieken en hoe je die bij jezelf kunt (her)kennen. Mogelijk gaan we ook ervaringsgerichte oefeningen doen. Verder stemmen we het programma af op wat de groep nodig heeft en ‘dat wat ons beweegt’.

De kern is – uiteraard – opstellen. Dat gaan we dan ook lekker veel doen. Het is mogelijk om een relatie- of gezinsopstelling te doen of een eigen vraagstuk/thema in te brengen waar je nu tegenaan loopt.

Als je meer wilt weten over wat een familieopstelling nu eigenlijk is en wat je kunt verwachten van een opstellingendag bij Kolibrie Academie, klik dan hier. Of luister deze podcast.

Je relatie als spiegel

Veruit de meeste mensen vinden elkaar vanuit trauma en kindspijnen. Als magneten worden jullie naar elkaar toegetrokken. Een (liefdes) relatie legt deze diepste pijnen bloot. Niet als ‘levensles’ of om je te ‘straffen’, maar als uitnodiging terug naar binnen.

De pijn van afwijzing. Je nooit écht goed genoeg voelen. De angst dat de ander je verlaat óf juist te dichtbij komt. Je niet veilig voelen. Moeite hebben met intimiteit of seksualiteit. Het gevoel hebben er alleen voor te staan. Veel geven, maar niet evenredig terugkrijgen. Onbegrepen, ongezien en niet gewaardeerd voelen. Je plek niet goed vinden ten opzichte van elkaar. Om maar een paar voorbeelden te noemen…

Potentieel is een relatie de mooiste kans tot bewustwording en innerlijke groei. Voor jullie samen als stel, of voor jou als individu. Wanneer je jouw (relatie)patronen en triggers leert herkennen, erkennen en doorleeft, ga je uiteindelijk de veiligheid voelen in jezelf om je ook met anderen te verbinden, zonder in een afhankelijkheid terecht te komen.

Oftewel: een relatie geeft je de kans om weer in verbinding te komen met jezelf.

verdiepende training kolibrie academie


Voor wie is deze 2-daagse?

Deze 2-daagse is voor iedereen die verlangt naar meer verbinding, tegen een relatiepatroon of relatie-gerelateerde problematiek aanloopt en die zou willen onderzoeken wat in de diepte speelt.

Je kunt je als koppel aanmelden of als individu. Als je als individu komt maakt het niet uit of je op dit moment wel of geen relatie hebt.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Verlatingsangst en/of bindingsangst
 • Problemen met intimiteit en/of seksualiteit
 • In de relatie is het vaker tegen elkaar dan met elkaar
 • Het kan geweldig zijn, maar ook knallen. En die highs en lows, daar ben je wel klaar mee
 • Het lijkt je maar niet te lukken om een succesvolle relatie aan te gaan
 • Je loopt weg uit relaties of je klampt je juist vast
 • Je kunt moeilijk je plek vinden ten opzichte van elkaar of van je partner
 • Specifiek voor koppels: jullie komen telkens in dezelfde dynamiek terecht (en dat is vermoeiend!)
 • Specifiek voor koppels met kinderen: het gaat niet goed met jullie kind, je kind vertoont bepaald gedrag wat jullie willen onderzoeken of er is veel onrust/ruzie in huis (tussen de kinderen onderling)
 • Specifiek voor samengestelde gezinnen: hoe vind iedereen de juiste plek?

Als koppel krijg je samen één opstelling. Kom je als individu? Dan krijg je een eigen opstelling. Verder ben je aanwezig als deelnemer en representant – minstens even waardevol. De mix tussen koppels en individuen blijkt telkens weer heel verrijkend te zijn.

Lottie Van den BoomenLottie Van den Boomen
23:55 15 Jul 24
Mijn opstelling bij Madelon was een intense, confronterende ervaring, die letterlijk en figuurlijk veel beweging en inzicht heeft gebracht. Madelon, biedt bedding en veiligheid door ook vooraf duidelijk en helder te zijn in haar manier van werken. Ik heb me door wat de opstelling me liet ervaren, soms opgelaten gevoeld, maar Madelon voelde voor mij zonder oordeel en feilloos in haar afstemming. Daarnaast voelde haar manier van ‘aanwezig’ zijn tevens als een anker. Madelon is niet zomaar een opsteller, ze voelt spátzuiver en heeft zich overduidelijk verdiept in een ambacht. Ohja, en ondertussen is ze met haar nuchtere aanwezigheid ook nog regelmatig ontzettend grappig, wat ook heerlijk is in de dynamiek op zo’n dag! Ik ben heel dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen.
Josiene BorgersJosiene Borgers
05:30 27 May 24
Magisch hoe Madelon te werk gaat. Ze werkt met wat er op het moment is. Authentiek en puur. Daardoor transformerend.
gm materagm matera
17:41 22 May 24
Een mega waardevolle 2-daagse gehad. Bijna geen woorden aan te geven wat dit voor mij heeft betekent. Madelon begeleid rustig wat ik erg prettig vond! Daarnaast is de locatie ook echt top!
Lucien KleismanLucien Kleisman
15:12 22 May 24
Fantastische ervaring bij Madelon. Haar wijze van faciliteren zou ik omschrijven als liefdevol en to the point. Ik kom zeker terug.
MaartenMaarten
14:26 25 Mar 24
De workshop ‘Spelen met Systemisch werk’ kan ik absoluut aanraden. Bij Madelon ben je in goede handen! Madelon is kundig en authentiek.
Emmely de VisserEmmely de Visser
06:10 16 Mar 24
Een eendaagse familie opstelling gevolgd bij Madelon. Ik heb het ervaren als een heel waardevolle dag. Ik voelde van te voren veel spanning en weerstand, maar eenmaal op locatie heb ik mezelf direct veilig gevoeld. Madelon zet met haar rustige aanwezigheid en stem een heel veilige en prettige setting neer. Madelon voelt wat er nodig is of gezegd/gezien mag worden en de rest ontstaat. Heel bijzonder en waardevol!
Bo StraatmanBo Straatman
00:37 17 Feb 24
Vorige week een familie opstelling gedaan bij Madelon. Ik mocht een vraag inbrengen. Direct voelde ik me veilig en op m’n gemak. Ik ben van beiden erg onder de indruk, hoe mijn opstelling ging, maar ook met name hoe Madelon deze begeleidde. Dit was zo puur en kundig. In mijn ogen echt een gave. Ik ben dankbaar voor deze dag, het heeft me veel bevestiging gegeven en mooie nieuwe inzichten. Voor mijn gevoel is er weer een laagje afgepeld. 🙏
Anita IJpelaarAnita IJpelaar
12:26 24 Jan 24
Heel open ben ik er ingestapt en kende niemand uit de groep. Het voelde zo vertrouwd. Wat een rust gaat er uit van jou Madelon, je begeleiding en de energie die je uitstraalt. Deze dag heeft mij zoveel gebracht het heeft zoveel losgemaakt. Dankjewel ik kom graag terug.
Jennie PaulJennie Paul
14:52 22 Jan 24
Ik heb afgelopen zomer mijn opleiding familie-opstellingen afgerond bij Madelon. En merk dat mij dit veel heeft gebracht. Ik heb Madelon ervaren als een zeer ervaren familie-opsteller. Ze werkt zuiver en integer. Ze is ook heerlijk nuchter in d’r communicatie. Ze weet precies waar de essentie zit in een opstelling en weet daar met een zachte én duidelijke hand naar toe te bewegen. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf! Het is soms doodeng, maar doe het gewoon!
Paula van t GeloofPaula van t Geloof
14:57 29 Dec 23
Een intense familieopstellingendag meegemaakt. Ik kan met geen pen beschrijven wat ik voel als ik aan de beurt ben. Naast Madelon zit. Mijn vraag hardop uitspreek.Wat Madelon doet is pure magie. Zij zorgt voor een extreem veilige setting waarin ik me kalm en gedragen voel. De representanten voelen zich in de situatie in. De vragen die Madelon stelt. De antwoorden die worden gegeven. Madelon die mij en de representaten zinnen uit laat spreken. Zij doet precies wat nodig is. De uitwerking van deze dag vindt langzaam haar weg. Alleen daarom al is deze dag een aanrader.
Nennien B.Nennien B.
06:16 02 Nov 23
Madelon zet met haar rust, overzicht en ervaring een megaveilige setting neer waarin de “magie” van familieopstellingen plaats kan vinden. Mijn brein (ego) wil er soms nog teveel van snappen, terwijl mijn lichaam (en ziel) precies voelen dat het klopt.Tijdens de opleiding die ik bij haar aan het volgen ben werk je zelf allerlei thema’s door. Ik heb zoveel geleerd ondertussen; over mezelf, mijn patronen, emoties doorvoelen en loslaten, acceptatie van wat is, vertrouwen op mijn intuitie, goed in mijn lijf aanwezig zijn, afstemmen op mezelf en daarmee de onderstroom kunnen zien/ voelen. En dat alles naast de theoretische kennis en helende zinnen/ bewegingen die we gaandeweg onder de knie krijgen.Madelon is hierbij echt een deskundige leraar. Ze ademt en leeft de oordeelloze, op zichzelf afgestemde houding die nodig is als opsteller. Voor mij is zij echt een groot voorbeeld en ik ben blij dat ik haar als mentor heb gekozen om dit vak te leren.
Marloes LeuvenMarloes Leuven
09:15 16 Oct 23
De opleiding Familieopstellingen zit er bijna op voor mij en ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om deze te volgen. Eerder deed ik elders een opleiding volgens de ‘oude’ manier, maar het nieuwe opstellen vind ik zelf veel krachtiger, het gaat diep en bovendien sneller, wat heel fijn is want van een opstelling die meerdere uren kan duren word je echt heel suf.Madelon belichaamt heeft ontzettend veel kennis en belichaamt het ook. Ze is een fijne begeleider en trainer, geen opsmuk, gewoon puur en zuiver.
Marijke van EkerenMarijke van Ekeren
10:45 06 Oct 23
Na een jarenlange, moeizame reis van introspectie, heb ik eindelijk mijn doel bereikt: tevredenheid en vooral: rúst! Ik kan weer gaan genieten. Dankjewel Madelon, voor deze bijzondere, liefdevolle ervaring.
Charlotte Van RijswijkCharlotte Van Rijswijk
16:49 04 Oct 23
Marion BoendersMarion Boenders
06:13 28 Jun 23
Ik heb de opleiding bij Madelon bijna afgerond en merk dat dit een enorme verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik voel mij zoveel meer op mijn gemak met het leven zelf en alles wat daarin gebeurd. De manier waarop Madelon werkt is zuiver en integer. Ze weet precies waar de essentie zit en weet met zachte maar duidelijke hand te sturen waar nodig. Eigenschappen die ik enorm waardeer en die mij zoveel gebracht hebben. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf!
Lisa de KruijfLisa de Kruijf
19:28 20 Apr 23
Ik volg de opleiding bij Madelon en ben zo blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen! Madelon is eerlijk en helder. Geen poespas, gewoon zoals het is. Ze zorgt voor een veilige bedding en geeft je het vertrouwen om gewoon te oefenen en fouten te maken. Ik heb nu al zo veel gehad aan deze opleiding; ik kijk totaal anders naar uitdagingen die ik tegenkom en ervaar meer rust in mijn leven. Madelon is heel deskundig, maar komt niet over alsof ze het beter weet. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met alles wat je bij je draagt. Ik ben heel dankbaar dat ik van Madelon mag leren en ze is een grote inspiratiebron voor mij!
js_loader
familieopstellingen madelon

Wat je miste in je moeder, zoek je opnieuw in een partner

Jouw relatie spiegelt in de diepte de relatie die je hebt met je moeder. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Zij was immers je eerste ‘grote liefde’. Met haar ben je in symbiose geweest in de buik. Of jij je veilig voelt, bestaansrecht ervaart of je welkom voelt, hangt helemaal samen met hoe je verwelkomt bent door je moeder.

Moest je direct voor haar zorgen omdat ze emotioneel of fysiek haar eigen pijn en/of lasten niet kon dragen? 

Was ze emotioneel en fysiek aanwezig en kon ze je de liefde, warmte en veiligheid bieden die je nodig had?

Kon ze je helemaal zien voor wie je was – haar kind – of moest je onbewust een leegte in haar vullen, dat wat ze zelf zo gemist heeft van háár moeder/vader/partner?

Vrijwel iedereen heeft te maken met een moederwond, die zich uit in je liefdesrelaties. Uiteraard kan de relatie ook vader-thema’s spiegelen.

Je kunt dan je relatie wel verbreken, zolang het dieperliggende trauma nog aanwezig is, neem je het patroon gewoon mee de volgende relatie in.

Praktische info & aanmelden

 • Locatie: Kiemkracht64, Hatertseweg 7a, 6581 KD Malden
 • We werken op beide dagen van 10:00 tot uiterlijk 17:00
 • Er is plek voor in totaal 14 vraaginbrengers
 • Je mag als deelnemer gegarandeerd een vraag inbrengen. Als koppel breng je samen één vraag in
 • Mocht je nu als koppel komen, maar allebei een eigen individuele opstelling willen ontvangen, dan meld je je allebei apart van elkaar aan als individu
 • Inclusief koffie, thee, en lekkers
 • Alle bedragen zijn vrij van BTW. Ben je ondernemer? Dan zijn de kosten zakelijk aftrekbaar.
 • LET OP: deze 2-daagse is géén vervanging van relatietherapie. Een gelukkige relatie vraagt consistent inspanning van beide partners, dat ‘fix’ je niet even met een opstelling. Uiteraard kan het je wél op diep niveau inzichten geven en weer beweging brengen in wat vast lijkt te zitten.
Oktober 11 & 12
Plaatsen: 12 beschikbaar
 295,00 395,00
Januari 24 & 25
Plaatsen: 14 beschikbaar
 295,00 395,00


Leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Madelon en ik heb een grote passie voor het systemisch werk. Wat mij betreft is dit werk een way of life. Niets geeft mij meer vervulling dat hiermee ‘bezig zijn’. Ik ben dan ook enorm blij en dankbaar dat het leven mij hier heeft gebracht.

De spiegel naar binnen richten, mijn handelen onderzoeken en de verdieping opzoeken in mijn werk als begeleider (en als mens) staat op één. Belichamen wat ik uitdraag: ik zou haast zeggen dat ik geen keuze heb. Hoe zou ik anders mijn werk nog kunnen doen? Ook ik ben maar een mens (gelukkig) en heb zo nog mijn eigen processen te doorlopen. Die blijf ik met alle moed en liefde (en soms met enige weerstand) aangaan.

Ik heb mijn opleidingen tot (familie)opsteller en systemisch werker bij meerdere instituten gevold, maar veruit de meeste bij Elmer Hendrix en Mieke Kox van het Instituut voor Systemisch Werk. Deze manier van werken: naar de essentie toe, volgen wat zich laat zien, zonder afleidingen of ‘gedoe’, voelde voor mij kloppend. Het past bij me.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen, met de passende interventie op het juiste moment. Soms zacht en terughoudend, soms confronterend en stevig. Wat er dan ook ‘nodig’ is op dat moment. Door het veld te laten spreken en te volgen wat de opstelling vraagt, kan ik het meest dienstbaar zijn aan jouw proces.

Meer weten over mij? Lees dan hier (een beknopte samenvatting) van mijn verhaal.

Kolibrie Academie maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.