Spelen met Systemisch Werk

Eéndaagse familieopstellingen voor systemisch coaches en opstellers (in spé)

Wat kun je verwachten?

Spelen valt niet te plannen. Dus deze dag is zelfs voor mij nog een verassing! Dit is in ieder geval het kader van waaruit we gaan werken:

In een groep met maximaal 15 opstellers (in spé) gaan we spelenderwijs onderzoeken wat er gezien wil worden. Hoe verhoud jij je tot jouw bedrijf? Tot nieuwe klanten? Tot geld? Of tot het systemisch werk zelf? Welke inzichten en kansen liggen daar nog verborgen? Wat heeft mogelijk je moeder, je vader of iets anders in jouw familiesysteem daar mee te maken?

Ook voor mij als begeleider van deze dag is het thema ‘spelen’. Dat betekent dat we mogelijk met compleet nieuwe dingen gaan werken. Nieuwsgierig, verfrissend, open en onderdompelend in het ‘niet weten’. Leuk hè? Ik heb er nu al zin in!

Niet iedereen zal een ‘eigen’ vraag in brengen, maar we gaan leren en ervaren van elkaars thema’s. Intuïtief wordt gewerkt met de thema’s die uit de groep naar voren komen én waar het systemisch veld om vraagt. Zo zul je zien dat elkaars vragen inzichten kunnen brengen en ook jouw eigen thema’s weer raken. Maar dat wist je natuurlijk al 😉

madelon vermeij opleiding familieopstellingen

Waarom deze dag?

Omdat het mij ontzettend leuk en leerzaam lijkt om samen met collega’s te onderzoeken wat er in de onderstroom leeft op het gebied van systemisch werk. Hoe wil het tot uiting komen? Waar mogen we als individu (en als groep) wellicht doorheen bewegen om het vak nog meer in de wereld te zetten?

Ook heb ik ervaren in mijn eigen reis in het ondernemerschap en opsteller, wat een zoektocht het kan zijn. Hoe alleen ik mij voelde in mijn strubbelingen (zeker als je social media als maatstaf gebruikt). Hoe serieus het ook allemaal werd genomen (überhaupt wordt het leven wat mij betreft veel te serieus genomen). Ik zou het fantastisch hebben gevonden om met een groep gelijkgestemden samen te komen en kwetsbaar te delen over dat waar we allemaal stiekem tegenaan lopen. Hoe het nu wérkelijk gaat.

Pas als we kwetsbaar durven te zijn over onze eigen sh*t, kun je het ambacht ook echt belichamen. En dat lijkt me geweldig om daar in deze dag samen een stap in te maken, ons open te stellen om te leren van elkaar en geïspireerd te worden door elkaar.

Voor wie is deze dag geschikt?

Voor alle opstellers (in spé) en systemisch coaches die al de nodige meters erop hebben zitten wanneer het gaat over het eigen innerlijke proces. Je eigen thema’s en patronen zijn je niet (geheel) onbekend en tegelijkertijd realiseer jij je ten diepste dat je vast en zeker nog de nodige blinde vlekken hebt. Die blinde vlekken gaan we deze dag onderzoeken. Op een speelse, open en luchtige manier. Dat wil overigens niet zeggen dat we niet de diepte in gaan.

Praktische Informatie

Wanneer? Zaterdag 23 maart 2024

Hoe laat? We werken van 10:00 tot uiterlijk 17:00. Inloop is vanaf 09:30, dan staat er koffie, thee en wat lekkers voor je klaar

Waar? Deze dag vindt plaats bij Kiemkracht 64, een prachtig aardehuis middenin de natuur in Malden, onder de rook van Nijmegen

Met hoeveel? We werken met maximaal 15 deelnemers

Wat zit erbij? Koffie, thee, lekkers en ‘s middags een heerlijke biologische lunch

Wat zijn de kosten? Een ‘eerste keer’-prijs van 150 euro

Kolibrie Academie maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.