2-Daagse Familieopstellingen

RELATIE DYNAMIEKEN

Je relatie als spiegel

Veruit de meeste mensen zijn niet ver-bonden maar ge-bonden aan elkaar. Vanuit trauma en kindspijnen. Een (liefdes) relatie legt – soms genadeloos – deze diepste pijnen bloot. 

De pijn van afwijzing. Je nooit écht goed genoeg voelen. De angst dat de ander je verlaat óf juist te dichtbij komt. Je niet veilig voelen. Het gevoel hebben er alleen voor te staan. Veel geven, maar moeite hebben met ontvangen. Onbegrepen, ongezien en niet gewaardeerd voelen. 

Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Je kan je hart alleen openen voor de ander wanneer je jouw eigen (hechting)pijnen draagt en doorvoelt. Wanneer je jouw (relatie)patronen en triggers leert herkennen en daar verantwoordelijkheid voor neemt. Wanneer je jouw eigen grenzen voelt en bewaakt. Zodat je uiteindelijk de veiligheid en warme (her)vindt in jezelf. 

Oftewel: wanneer jij je weer verbindt met jezelf, kan je je werkelijk verbinden met de ander.

familieopstellingen madelon

Wat je miste in je moeder, zoek je opnieuw in een partner

Jouw relatie spiegelt in de diepte de relatie die je hebt met je moeder. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Zij was immers je eerste ‘grote liefde’. Met haar ben je in symbiose geweest in de buik. Of jij je veilig voelt, bestaansrecht ervaart of je welkom voelt, hangt helemaal samen met hoe je verwelkomt bent door je moeder.

Moest je direct voor haar zorgen omdat ze emotioneel of fysiek haar eigen pijn en/of lasten niet kon dragen? 

Was ze emotioneel en fysiek aanwezig en kon ze je de liefde, warmte en veiligheid bieden die je nodig had?

Kon ze je helemaal zien voor wie je was – haar kind – of moest je onbewust een leegte in haar vullen, dat wat ze zelf zo gemist heeft van háár moeder/vader/partner?

Vrijwel iedereen heeft te maken met een moederwond, die zich uit in je liefdesrelaties. 

Je kunt dan je relatie wel verbreken, zolang het dieperliggende trauma nog aanwezig is, neem je het patroon gewoon mee de volgende relatie in.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze 2-Daagse familieopstellingen gaan we ons verdiepen in relatiedynamieken. Het programma is afhankelijk van wat de groep nodig heeft en ‘dat wat ons beweegt’. Mogelijk komt er wat systemische theorie aan bod en/of gaan we ervaringsgerichte oefeningen doen.

De kern is – uiteraard – opstellen. Dat gaan we dan ook lekker veel doen. Er is de mogelijkheid om je relatie op te stellen of een eigen vraagstuk/thema in te brengen waar je nu tegenaan loopt. 

Als je meer wilt weten over wat een familieopstelling nu eigenlijk is en wat je kunt verwachten van een opstellingendag bij Kolibrie Academie, klik dan hier.

Voor wie is deze 2-daagse?

Deze 2-daagse is voor iedereen die tegen een relatiepatroon of relatie-gerelateerde problematiek aanloopt en die zou willen onderzoeken wat in de onderstroom speelt en/of in de weg staat. 

Je kunt je als koppel aanmelden of als individu. Als je als individu komt maakt het niet uit of je op dit moment wel of geen relatie hebt.

Denk bijvoorbeeld aan:

Als koppel krijg je samen één opstelling. Kom je als individu? Dan krijg je een eigen opstelling. Verder ben je aanwezig als deelnemer en representant – minstens even waardevol. 

Mocht je nu als koppel allebei een eigen individuele opstelling willen ontvangen, dan meld je je allebei apart van elkaar aan als individu. 

Ervaring met familieopstellingen is geen vereiste.

LET OP: deze 2-daagse is géén vervanging van relatietherapie. Een gelukkige relatie vraagt consistent inspanning van beide partners, dat ‘fix’ je niet even met een opstelling. Uiteraard kan het je wél op diep niveau inzichten geven en weer beweging brengen in wat vast lijkt te zitten.

Over de trainer

Madelon Alyssa Vermeij (1991) is gepassioneerd begeleider en trainer van familieopstellingen. 

Ze is opgeleid tot familie- en organisatieopsteller en systemisch coach bij meerdere instanties, maar grotendeels heeft zij zich laten inspireren door Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk (o.a. bekend van een podcast bij Giel Beelen en heeft o.a. bestseller auteur Els van Steijn opgeleid).

Continu zelfonderzoek doen, haar eigen proces aangaan en haar competenties als opsteller en trainer verbeteren zijn drie belangrijke speerpunten in haar leven.

Haar manier van werken kenmerkt zich door doen door niet te doen en de kracht van eenvoud. Door het veld te laten spreken en simpelweg te volgen wat zich aandient, ontstaan de mooiste en meest rauwe helende bewegingen.

madelon alyssa opleiding familieopstellingen
Marloes LeuvenMarloes Leuven
09:15 16 Oct 23
De opleiding Familieopstellingen zit er bijna op voor mij en ik ben heel blij dat ik ervoor gekozen heb om deze te volgen. Eerder deed ik elders een opleiding volgens de 'oude' manier, maar het nieuwe opstellen vind ik zelf veel krachtiger, het gaat diep en bovendien sneller, wat heel fijn is want van een opstelling die meerdere uren kan duren word je echt heel suf.Madelon belichaamt heeft ontzettend veel kennis en belichaamt het ook. Ze is een fijne begeleider en trainer, geen opsmuk, gewoon puur en zuiver.
Marijke van EkerenMarijke van Ekeren
10:45 06 Oct 23
Na een jarenlange, moeizame reis van introspectie, heb ik eindelijk mijn doel bereikt: tevredenheid en vooral: rúst! Ik kan weer gaan genieten. Dankjewel Madelon, voor deze bijzondere, liefdevolle ervaring.
Charlotte Van RijswijkCharlotte Van Rijswijk
16:49 04 Oct 23
Nennien B.Nennien B.
11:12 21 Sep 23
Madelon zet met haar rust, overzicht en ervaring een megaveilige setting neer waarin de "magie" van familieopstellingen plaats kan vinden. Mijn brein (ego) wil er soms nog teveel van snappen, terwijl mijn lichaam (en ziel) precies voelen dat het klopt.Tijdens de opleiding die ik bij haar aan het volgen ben werk je zelf allerlei thema's door. Ik heb zoveel geleerd ondertussen; over mezelf, mijn patronen, emoties doorvoelen en loslaten, acceptatie van wat is, vertrouwen op mijn intuitie, goed in mijn lijf aanwezig zijn, afstemmen op mezelf en daarmee de onderstroom kunnen zien/ voelen. En dat alles naast de theoretische kennis en helende zinnen/ bewegingen die we gaandeweg onder de knie krijgen.Madelon is hierbij echt een deskundige leraar. Ze ademt en leeft de oordeelloze, op zichzelf afgestemde houding die nodig is als opsteller. Voor mij is zij echt een groot voorbeeld en ik ben blij dat ik haar als mentor heb gekozen om dit vak te leren.
Marion BoendersMarion Boenders
06:13 28 Jun 23
Ik heb de opleiding bij Madelon bijna afgerond en merk dat dit een enorme verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik voel mij zoveel meer op mijn gemak met het leven zelf en alles wat daarin gebeurd. De manier waarop Madelon werkt is zuiver en integer. Ze weet precies waar de essentie zit en weet met zachte maar duidelijke hand te sturen waar nodig. Eigenschappen die ik enorm waardeer en die mij zoveel gebracht hebben. Ik gun iedereen deze investering in zichzelf!
Eva KalshovenEva Kalshoven
19:10 11 Jun 23
Een hele mooie familieopstellingendag mee mogen maken. Wat een ervaring om mee te maken. Iets heel magisch wat er ontstaat en hoe Madelon dit begeleid en precies ondersteund dat wat nodig is! De uitwerking zal zn weg gaan vinden..
Lisa de KruijfLisa de Kruijf
07:29 15 Apr 23
Ik volg de opleiding bij Madelon en ben zo blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen! Madelon is eerlijk en helder. Geen poespas, gewoon zoals het is. Ze zorgt voor een veilige bedding en geeft je het vertrouwen om gewoon te oefenen en fouten te maken. Ik heb nu al zo veel gehad aan deze opleiding; ik kijk totaal anders naar uitdagingen die ik tegenkom en ervaar meer rust in mijn leven. Madelon is heel deskundig, maar komt niet over alsof ze het beter weet. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en geeft je het gevoel dat je er helemaal mag zijn met alles wat je bij je draagt. Ik ben heel dankbaar dat ik van Madelon mag leren en ze is een grote inspiratiebron voor mij!
Marileen DriesprongMarileen Driesprong
10:50 11 Apr 23
Madelon heeft met de Kolibrie Academie een dijk van een opleiding neergezet. Ja, je leert het vak van familieopstellingen, maar veel meer nog leer je jezelf als mens door en door kennen. Confronterend? Zeker! Groei je hierdoor in je zelfbewustzijn, waardoor je veel sterker in het leven komt te staan? Absoluut.Je merkt aan alles dat Madelon het vak van opstellen tot in de puntjes beheerst en dat ze daarbij haar eigen persoonlijke proces is aangegaan. Ze gaat op een heldere, respectvolle en integere manier te werk. Hierdoor ontstaat er een veilige bedding waarin je flink de diepte in kunt gaan en veel over jezelf leert.Deze opleiding is voor mij een verrijking voor mijn werk en mijn persoonlijke leven. Dikke vette aanrader!
dana ddana d
05:46 11 Apr 23
Madelon creëert een veilige bedding waarin zichtbaar kan worden wat er in de onderstroom speelt. Ik ervaar haar manier van begeleiden als puur en krachtig, waardoor de magie van opstellingen volledig tot zijn recht komt.De opleiding is een ontzettende aanrader voor iedereen die bereid is de diepte met zichzelf in te duiken. Het brengt zoveel waardevolle inzichten en groei. Dankbaar!
Klaimy KosterKlaimy Koster
18:02 10 Apr 23
Madelon is zo krachtig in eenvoud en het zichtbaar maken van de realiteit en de onderstroom. Steeds weer gaat er een laagje vanaf. Zo ontzettend dankbaar voor deze opleiding. Madelon is op een heel pure wijze een ontzettend mooie spiegel als begeleider. Met veel rust brengt ze haar kennis over. Echt een aanrader dus! Alleen al voor persoonlijke groei een prachtig mooi cadeau voor jezelf.
Kelly CoensKelly Coens
17:54 10 Apr 23
Super dankbaar dat ik van Madelon mag leren. Het is echt een ervaring die ik iedereen zou aanraden. Ook als je het niet doet om ermee te gaan werken maar puur voor je eigen proces. Het heeft mij zoveel gebracht🙏🏼
Dianne BosDianne Bos
08:23 29 Jan 23
De werking van de familie opstelling dag is nog iedere dag voelbaar. Niet altijd makkelijk maar wel nodig, dat merk ik nu nog beter. De dag bij Madelon is moeilijk uit te leggen maar wat een kracht komt er vrij en wat een mooie inzichten. Dank je wel Madelon en deelnemers!
Barbara van der LeijBarbara van der Leij
19:22 04 Jan 23
De opstellingsdag met Madelon was voor mij waardevol en heel verhelderend. Uit mijn hoofd gaan en alleen maar voelen wat gevoeld wil worden was heftig en helend tegelijk. En (zoals Madelon op haar site omschrijft): "Je krijgt precies wat je nodig hebt (niet altijd wat je wilt)." Ik kan iedereen aanraden om een keer op deze manier naar je gedrag en ingesleten patronen te kijken.
Barber BrinkmanBarber Brinkman
20:38 27 Nov 22
Wanneer je niet precies weet waar je eigenlijk moet zoeken voor de oplossing van je probleem, kan een familie opstelling hier veel verheldering in brengen. Het is dé manier om meer te weten te komen over jezelf, je emoties, je patronen en je gedrag. De wijze waarop Madelon een familie opstelling doet is uniek en magisch. In een veilige omgeving begeleidt zij mensen bij de zoektocht naar binnen. Of je nu een concrete vraag hebt of niet, zij weet de essentie te vatten en gebruikt haar innerlijke energie om te doen wat op dat moment dienend is. Ik heb veel geleerd in een sessie, dus ik ben super benieuwd wat ik nog meer kan leren bij de volgende!
Jasmijn RogmansJasmijn Rogmans
18:52 27 Oct 22
Gister heb ik een familie opstelling mogen doen bij Madelon Alyssa. Wat een bijzondere en leerzame ervaring was dat! Veel inzichten, veel dingen mogen aankijken en mogen verwerken. Ik ben benieuwd naar de uitwerking de komende paar weken! Madelon heeft een hele fijne en prettige werkwijze. Veel magische en kwetsbare momenten en heel fijn gedragen door de groep. Ik raad het iedereen aan om het een keer te doen! Patronen worden zichtbaar en er is ruimte om die te mogen verwerken.Dank lieve Madelon Alyssa, en wie weet tot de volgende keer!
MarcellaMarcella
17:58 27 Oct 22
De 1e keer dat ik een opstellingendag deed, kende ik Madelon net 3 weken, via instagram. Een dag nadat ik haar volgde had ik een eerste gesprek. The straight to the point aanpak vond ik een verademing. Gewoon, hop, in your face eerlijkheid. Ik hou ervan, doe het zelf ook als coach, maar om dat van een ander iemand te ontvangen vond ik stiekem ook indrukwekkend. En fijn want ik weet gelijk waar ik aan toe ben. Al direct werd ik met open armen en zoveel zachtheid en liefde ontvangen, wat ook weer heel fijn voelde. Ik heb zo ontzettend veel van haar geleerd. Hoe ze coacht, hoe zij die opstellingen doet, hoe zij intuned op haar intuïtie en hoe gaaf dat précies spot on is. Ik voelde mij fijn en veilig om totaal mezelf te zijn. Ze haalt de diepe randjes eraf en helpt je helen, juist doordat zij door jouw eigen maskertje heenprikt/voelt. Ik heb genoten en ze heeft mij een cadeautje voor mijn hele leven gegeven. En voor die van mijn familie en mijn kinderen.
Isabel VoetIsabel Voet
08:24 25 Oct 22
Interessant, bijzonder, intens en helend. Zo heb ik de dag familie-opstellingen ervaren. Ik kende niemand in de groep maar er was direct veel vertrouwen en openheid. Het is mooi om te zien hoe ook hier energie weer zijn werk doet. De zachtheid, kundigheid en zelfverzekerdheid waarmee Madelon zo'n dag leidt is ondersteunend geweest voor mijn proces. Dank voor de mooie dag! Ik heb daar echt iets los kunnen laten wat ik uit mijn familiesysteem met me meedroeg.
Ilse CoxIlse Cox
12:55 24 Oct 22
Madelon heeft de gave om dat wat ongrijpbaar lijkt, begrijpelijk te maken. Om je te laten voelen dat er meer is dan je kunt zien en je daar voor open te stellen. En dat het ook okee is als dat niet lijkt te lukken. Met haar rustige uitstraling en duidelijke communicatie heb ik ervaren dat alles precies gebeurt zoals het ‘moet’ gebeuren, alles heeft zijn eigen tijd en ritme, en dat is okee.Mijn eigen opstelling voelde ‘spot-on’ en dat was zo mooi om te ervaren. Bijzonder hoe dit ook de dagen daarna - en ook nu nog - doorwerkt.Het is een algeheel gevoel van me meer in mijn kracht voelen staan, luchtiger ook, en ik kan me meer overgeven aan hoe het is. Het stroomt meer en dat geeft ruimte aan nieuwe stappen op mijn pad. Ik kan een opstelling bij Madelon absoluut aanraden!
js_loader

Praktische info & aanmelden